Ηλίας Καματερός: Για πρώτη φορά εφαρμόζονται ουσιαστικά μέτρα για τη νησιωτικότητα

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Καματερός, σχετικά με όλες τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο κεντρικά όσο και πολιτικά.

Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εφαρμόζονται σοβαρές πολιτικές για την Νησιωτικότητα. Τόνισε ότι μετά τον Αύγουστο και την έξοδο από τα μνημόνια, η Κυβέρνηση θα μπορεί να νομοθετεί χωρίς να χρειάζεται πρώτα η έγκριση από τους Θεσμούς και έτσι θα εξομαλυνθούν πολλές ανισότητες που δημιουργήθηκαν.

* Για το μεταφορικό ισοδύναμο, όπως είπε, μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάποια τεχνικά προβλήματα, ωστόσο από την νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει κανονικά η εφαρμογή του, ενώ για το ΦΠΑ, είπε ότι στόχος είναι από το 2019 να επιστρέψει το καθεστώς και στα υπολοιπα νησιά.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σε σχετική ερώτηση για την πρόσφατη συμφωνία για το προσφυγικό, διέψευσε κάθε σενάριο περι δημιουργίας νέου hot spot στην Κω, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα είναι θετικό το ισοζύγιο για την χώρα μας από αυτή την συμφωνία, αφού αυτοί που θα φύγουν, θα είναι περισσότεροι, από αυτούς που θα έρθουν.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτοί που θα επιστρέψουν, θα εγκατασταθούν στην Ενδοχώρα και όχι στα Νησιά.

Κλείνοντας το θέμα του μεταναστευτικού, επισήμανε ότι η Κως θα βγει και οικονομική ενισχυμένη, αφού από την συμφωνία προβλέπονται περισσότερα χρήματα, που θα πάνε για την δημιουργία έργων.

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ «ΥΓΕΙΑ»

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το χώρο της Υγείας στην Κω, που συνεχίζει και έχει σημαντικά προβλήματα, αφού το παραδέχτηκε, τόνισε με την σειρά του ότι έχουν γίνει αρκετά σημαντικά βήματα με την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας και γενικά προσπαθούν με την συμβολή των ιδιωτών να καλύψουν τα όποια κενά σε ιδιώτες υπάρχουν, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την δημιουργία των ΤΟΜΥ, που επαναπροκυρήχθηκαν, θα λυθούν πολλά προβλήματα, ενώ ενημέρωσε ότι η τοποθέτηση ιατρού στο αεροδρόμιο, είναι θέμα ημερών.

«ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ» ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω, ένα χρόνο μετά το σεισμό και τις αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις, παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά όπως είπε αυτό έγινε και σε άλλες περιοχές, ρίχνοντας την ευθύνη στην μεγάλη γραφειοκρατία που επικρατεί, που καθυστερεί και το λιμάνι μας.

Για τις εκκλησίες, ανέφερε ότι όσο μπορεί πιέζει και αυτός ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες, ενώ για το θέμα αποζημιώσεων των οικοσυσκευών που σημειώθηκε στο Δήμο Κω με τη φορολογική ενημερότητα, αφού πρώτα ανέφερε ότι σε κανέναν άλλο Δήμο δεν ζητήθηκε αυτή, ενημέρωσε ότι σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη, την Δευτέρα θα βγει και σχετική τροπολογία που θα αποσαφηνίζει πλήρως την κατάσταση.

* Για το θέμα του ξαφνικού διορισμού νέου Δ.Σ. στο ΒΑΚΟΥΦ, τόνισε ότι πάρθηκε από τα Κεντρικά η απόφαση, αφού η προηγούμενη διοίκηση δεν τηρούσε τους όρους της διαφάνειας που είχαν θέσει.

Πηγή: vimatisko.gr