Συναντήθηκαν μετά από 40 χρόνια οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Ρόδου

Συναντήθηκαν μετά από 40 χρόνια οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Ρόδου

Συναντήθηκαν μετά από 40 χρόνια οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4885 ΦΟΡΕΣ

Μοναδικές συγκινητικές στιγμές ανασύροντας αναμνήσεις και συναισθήματα, έζησαν οι απόφοιτοι της χρονιάς του 1978, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου!

Μετά από 40 ολόκληρα χρόνια, φίλοι και συσπουδαστές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, συναντήθηκαν στο νησί μας και κάθισαν για λίγο, ξανά, στα θρανία της σχολής τους, στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου!
Μίλησαν, γέλασαν, έκλαψαν από συγκίνηση, αλλά κυρίως θυμήθηκαν όλα αυτά που είχαν κάνει στην αρχή της νιότης τους, στα χρόνια των σπουδών τους.

Την πρωτοβουλία για αυτή τη πολύ ζεστή και συγκινητική συνάντηση ανέλαβε ο κ. Γιώργος Κυπραίος με πολύτιμη βοηθό τη συνάδελφο του Φανή Αναστασιάδου, ως οργανωτική επιτροπή, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή του επίσης εκπαιδευτικού κ. Κώστα Παπαϊωάννου ο οποίος ανέλαβε να θυμίσει στους συμμετέχοντες μοναδικές στιγμές, με τη βοήθεια ενός μικρού βίντεο που είχε ετοιμάσει.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου το πρωί στην Ακαδημία και σε αίθουσες που τους παραχωρήθηκαν από τους νυν διευθυντές των Πειραματικών Σχολείων κ.κ. Σταματία Μαντικού και Ηλία Βασιλειάδη.
Οι δάσκαλοι, ως πρωτοετείς σπουδαστές κάθισαν στα θρανία, έγραψαν στον πίνακα τα ονόματα τους αλλά και αυτών που πια δεν ήταν μαζί τους, φωτογραφήθηκαν στο μνημείο του Παπά και του Δασκάλου.

Σε όλα αυτά που έκαναν δεν παρέλειψαν να «τιμήσουν» και αυτούς που πλέον δεν ήταν μαζί τους, για αυτό και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου Ιωάννης Χαλκιάς έψαλε τρισάγιο για τους καθηγητές αλλά και τους σπουδαστές που είχαν «φύγει», αλλά και δέηση υπέρ υγείας όλων των υπολοίπων.
«Είμαστε υπερήφανοι που φοιτήσαμε σε αυτήν εδώ την Ακαδημία» είπε στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Κυπραίος προσθέτοντας πως «η Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου, μας έδωσε γνώσεις, δεξιότητες, ήθος και αξίες, που με βάση τα πατροπαράδοτα ιδεώδη της πατρίδας μας, της θρησκείας και της οικογένειας, υπήρξαμε άξιοι καθοδηγητές των νεαρών μαθητών μας, για να αποκτήσουν και αυτοί με τη σειρά τους, τα ιδεώδη που πήραμε εμείς»!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε απονομή τιμητικών πλακετών στους εν ζωή καθηγητές τους:
Εμμανουήλ Κολιάδη, Νικήτα Πολεμικό (ομότιμοι καθηγητές), Δρ Σάββας Καραγιάννης, Νικόλαος Κατσαράς, Αναστάσιος Μουστάκης, Μαρία Ριζοπούλου Εμμανουήλ Φιλιππάκη και επίδοση αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους σπουδαστές της χρονιάς του 1978 και συγκεκριμένα στους εξής: Αφροδίτη Ακασιάδου, Φωτεινή Αναστασιάδου, Διονύσιος Γεωργόπουλος, Ελένη Θεοχάρη, Ιωσήφ Κάκος, Αντώνης Καρυοφυλλίδης, Γιώργος Κυπραίος, Μαρία Μαγκανά, Ευσταθία Μάλλιου, Ιωάννης Μαντζιάρης, Εμμανουήλ Μαυρομάτης, Λαμπρινή Μπάρκα, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Θεόδωρος Παπαπάνου, Νίκη Ράπτου, Γεώργιος Σιντελές, Χρήστος Σοφός, Γεώργιος Χήτος.

Η Παιδαγωγική Ακαδημία του 1978
Διευθύντρια ήταν η Δι/δα Πετρούτσου Μαρία και Υ/ντής ο κ. Κολιάδης Εμμανουήλ. Οι υπόλοιποι κατ’ αλφαβητική σειρά ήταν: Ανδρεαδάκη-Γεωργαλλίδου Αικατερίνη Βαρέλης Φώτιος, Γιαννακάκου-Παπαμανώλη Αργυρώ, Καπνουλλάς Ιωάννης, Μαυριός Δημήτριος, Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, Πολεμικός Νικήτας, Ροζοπούλου Μαρία, Φιλιππάκης Εμμανουήλ και κατά το δεύτερο έτος, το διδακτικό προσωπικό, συμπληρώθηκε από τους κυρίους Καραγιάννη Σάββα, Κατσαρά Νικόλαο και Παντελάκη Βασίλειο.

Οι σπουδαστές των προτύτων, με αλφαβητική σειρά ήταν: α’ πρότυπο: Καλαποδάκης Σπυρίδων, Κριάρης Μιχαήλ, Οικονόμου Ευαγγελία, Ραϋμόνδου Άννα, Σπυρόπουλος Παναγιώτης (Δ/ντης), Φιλίππου Ζηνοβία και στο μονοθέσιο ο Χρύσαλλος Στέφανος στο β’ πρότυπο, που δημιουργήθηκε όταν ήμασταν στο β’ έτος ήταν: Μαρκάκη Μαρία, Μπούρδα Ειρήνη, Πρώτος Κων/νος, Σκανδαλίδης Μιχαήλ (Δντης), Συκάλλου Ευαγγελία, Φράγκος Νικόλαος Δ/ντής στο τριθέσιο και στο μονοθέσιο-Μπαλάνος Μιχαήλ.
Γραμματεία ο κ. Κουπάδης Ευστάθιος και προσωπικό ευπρεπισμού η κ. Σπανού Ευδοξία, και η κ. Σπίνου Μαρία.

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ