Ανέτοιμη, τουλάχιστον μέχρι αύριο η Ρόδος

Ανέτοιμη να λάβει ουσιαστικές και οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου αποδείχθηκε η Γενική Συνέλευση της Ρόδου, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του ξενοδοχείου Semiramis, αν και δείχνει να δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε η αυριανή επαναληπτική, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, να βγάλει τα «ελάφια» από το αδιέξοδο.

Το παρών έδωσαν αρκετοί φίλαθλοι, οι πρώην πρόεδροι Μάκης Ντουρουτλής και Βασίλης Παπαβασιλείου (πάντως, πολλοί παλιοί παράγοντες απουσίασαν) και περίπου 30 μέλη του σωματείου, ωστόσο με δεδομένο πως τα εγγεγραμμένα είναι 159, δεν υπήρξε απαρτία,  ούτε και η διάθεση πολλών από το σώμα να συναινέσουν στη συνέχιση της διαδικασίας, επικαλούμενοι την απουσία του απερχόμενου προέδρου, Αυγουστίνου Γιακάι.  Όπως μετέφερε ο αντιπρόεδρος Νίκος Ορφανός, ο υπό παραίτηση επικεφαλής είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις (εγκαινίαζε το νέο κατάστημά του στη Νότια Ρόδο), με τους παριστάμενους να αντιδρούν  έντονα και να κάνουν λόγο για ασόβαρες καταστάσεις, όπως και για ασέβεια προς τον σύλλογο.

Προκειμένου να συζητήσουν και να εγκρίνουν τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό, τα μέλη έθεσαν ως όρο ο Αυγουστίνος Γιακάι να δώσει το παρών στην αυριανή Γ.Σ., να ενημερώσει και να παραδώσει τον σύλλογο «καθαρό» από υποχρεώσεις.

Επί της ουσίας δηλαδή, να μεριμνήσει για την πληρωμή του προστίμου των περίπου 11 χιλιάδων Ευρώ (όπως ειπώθηκε, πρόκειται για θέμα ηθικής τάξεως), με το οποίο τιμωρήθηκε η Ρόδος για τα όσα της χρεώθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με τον Εθνικό.

Εν κατακλείδι, παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι Μάκης Ντουρουτλής, Μανώλης Βλάχος, Νίκος Ορφανός και Βασίλης Παπαβασιλείου ανέλαβαν να προχωρήσουν, μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε μία σειρά επαφών, προκειμένου στην αυριανή Γ.Σ. να είναι έτοιμος, για να ψηφιστεί, ένας νέος διοικητικός κορμός, ο οποίος θα «τρέξει» τις υποθέσεις της ομάδας, καθώς έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Οι περισσότεροι έφυγαν από το Semiramis με την αίσθηση πως η Ρόδος δεν θα αφεθεί στο έλεος του Θεού και κάποια λύση θα βρεθεί.