Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στη Νίσυρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στη Νίσυρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 118 ΦΟΡΕΣ

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργάνωσε και φέτος στη Νίσυρο από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου 2018, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, σημαντικά ανανεωμένο αυτή τη φορά.

Το νέο αυτό πρόγραμμα συνοδεύτηκε από μια αξιοσημείωτη επιτυχία: την παρουσία στη Νίσυρο του Αμερικανού πολυβραβευμένου σκηνοθέτη τηλεοπτικών σειρών Dan Attias (www.danattias.com), γνωστού για τις σειρές THE WIRE, TRUE DETECTIVE, HOMELAND, SOPRANOS, LOST, SIX FEET UNDER, KILLING (και πολλές άλλες), ως προσκεκλημένου του προγράμματος. Εκεί, από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου είχε συναντήσεις με τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές, ενώ το αποκορύφωμα της παρουσίας του ήταν το masterclass που έδωσε την Κυριακή 24 Ιουνίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα του Ζωσιμοπούλειου στο Μανδράκι, με τίτλο «Filmmaking: The Collaborative Art» / «Κινηματογράφος: Η Συνεργατική Τέχνη».

Η ετήσια παρουσία του ΜΙΚ στη Νίσυρο είναι ιδιαίτερα σημαντική, με πολλαπλά οφέλη στην οικονομία, τη διαφήμιση και την εικόνα του νησιού. Υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας που πρόβαλαν το πρόγραμμα του ΜΙΚ και ταυτόχρονα τη Νίσυρο. Φέτος, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι υπεύθυνοι του ΜΙΚ, υπήρξε το καλύτερο πρόγραμμα της τελευταίας εικοσαετίας.

Η συνέχιση του προγράμματος εξασφαλίστηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής αρχής και συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το 2013 με την μη εγκυρότητα της σύμβασης του Δήμου Νισύρου και άλλων εταίρων με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και την δημιουργία χρεών σε Νισύριους επιχειρηματίες.

Καλή αντάμωση τον Ιούνιο του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα