Πρόσκληση για επενδύσεις στο Νότιο Αιγαίο σε επιχειρηματίες της Αυστραλίας

Να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάλεσε τους Αυστραλούς επιχειρηματίες ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης με αφορμή τη συνάντησή του με την πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Kate Logan χτες στην περιφέρεια.

Η κα Logan, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρόδο με αφορμή τη διεξαγωγή στο νησί μας του συνεδρίου που διοργανώνει ο σύλλογος Ελληνοαυστραλών δικηγόρων και δικαστών στο οποίο και είναι ομιλήτρια, επισκέφθηκε την περιφέρεια, όπου την υποδέχθηκε εκ μέρους του περιφερειάρχη, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, παρουσία και του εκτελεστικού γραμματέα Μιχάλη Τσουβαλά.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Φλεβάρης, τα νησιά μας είναι ένας ξεχωριστός και προνομιακός τόπος και για το λόγο αυτό αξίζει κανείς να επενδύσει σε αυτόν. 

Η πρέσβης της Αυστραλίας κατά τη συζήτηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά και στάθηκε ειδικά στους κατοίκους τους καλώντας τους πολίτες της Αυστραλίας να έρχονται όσο μπορούν περισσότερο σε αυτά και να τα επισκέπτονται ώστε να επιτυγχάνεται σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας.

Ο κ. Φλεβάρης αφενός μεν ευχαρίστησε την Αυστραλία και τους πολίτες της χώρας για τη στενή σχέση που τους συνδέει με την Ελλάδα , για τη συμμαχία που είχαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους οι δύο χώρες, τονίζοντας ότι παρά τη μακρινή απόσταση οι Έλληνες θεωρούν πολύ κοντά την Αυστραλία και τους Αυστραλούς.

Άλλωστε τους συνδέουν πέραν των στενών αυτών σχέσεων που σφυρηλατήθηκαν σε δύσκολες εποχές και πολέμους η ανθρώπινη γέφυρα που είναι οι ομογενείς μας από όλα τα ελληνικά νησιά του νοτίου Αιγαίου. «Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι Έλληνες που ζουν εκεί και δημιουργούν αλλά έχουν πάντα στην καρδιά τους τη γενέτειρά τους αλλά και τα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς στηρίζουν και αγαπούν τον τόπο καταγωγής των γονιών τους» όπως είπε.

Η κα Logan  έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους τομείς της οικονομίας πέραν του τουρισμού, και συγκεκριμένα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, της βιοτεχνίας και στα παραδοσιακά προϊόντα.

Μάλιστα εντυπωσιάστηκε από την παραδοσιακή τέχνη των κεραμικών, καθώς της προσφέρθηκε ως ενθύμιο το βιβλίο που αναφέρεται στην έκθεση ICARO, και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής βιοτεχνίας και της τοπικής δημιουργίας. 

Η πρέσβης της Αυστραλίας θα επισκεφτεί όπως είπε, και άλλα νησιά της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.