Δύο μαθητές από το Καστελόριζο στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία και την Πέρθη βρίσκονται δύο μαθητές από το ακριτικό Καστελόριζο. Η Ανθούλα Καβάσιλα και ο Γεώργιος Καραβέλατζης, στο πλαίσιο ενός  προγράμματος ανταλλαγής μαθητών που καθιερώθηκε το 2009 με  οικονομική ενίσχυση της Δημαρχίας της Πέρθης.

Η καθιέρωση του προγράμματος έγινε σαν επακόλουθο της αδελφοποίησης του Καστελόριζου και Πέρθης πριν 34 χρόνια. Τα παιδιά είναι μαθητές Γυμνασίου και τα διάλεξε η κ. Μπέτυ Μουζάκη η διευθύντρια της Σαντραπείας Αστικής Σχολής Καστελόριζου, όπου στεγάζεται το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο του νησιού.

Η κ. Μέριλιν Τσολάκη συντονίστρια της Οργάνωσης “Φίλοι του Καστελόριζου”, που είναι και η συντονίστρια του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών μας είπε ότι η Ανθούλα είναι η εγγονή του ιερέα  Πατέρα Γεωργίου Μαλτέζου και ο Γιώργος, γιος γνωστού εστιάτορα του νησιού. Επίσης, είπε ότι τα παιδιά θα μείνουν στην Αυστραλία 3 βδομάδες. Μία στην Πέρθη, μία στη Μελβούρνη και μία στο Σίδνεϋ.

Στην Πέρθη είναι περίοδος σχολικών διακοπών και έτσι τα παιδιά δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να φοιτήσουν στο Ελληνορθόδοξο σχολείο του Αγίου Ανδρέα. Θα μείνουν με γνωστές οικογένειες, θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Πέρθης.

Την Τετάρτη θα συναντηθούν με νεολαία της Πέρθης σε γνωστή καφετέρια και την Πέμπτη θα παραστούν σε εκδήλωση της Δημαρχίας της Πέρθης. Στις ανατολικές πολιτείες θα φοιτήσουν σε ελληνορθόδοξα σχολεία και ασφαλώς θα πάρουν και μια γεύση του Αυστραλιανού πολιτισμού.

Πηγή: sbs.com.au