Κλειστά τα καταστήματα στη Ρόδο για τους Τουρκικούς βανδαλισμούς

Κλειστά τα καταστήματα στη Ρόδο για τους Τουρκικούς βανδαλισμούς

Κλειστά τα καταστήματα στη Ρόδο για τους Τουρκικούς βανδαλισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 11 Ιουλίου 1958 Αριθ. Φύλλου 2173

ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΜΟΦΩΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΪΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΕΚΡΩΘΗ ΠΑΣΑ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ

Δια τους Τουρκικούς βανδαλισμούς

Την 8ην εσπερινήν χθες συνήλθον εις μεγάλην σύσκεψιν εις το Δημαρχείον Ρόδου άπαντες οι πρόεδροι Συλλόγων, Οργανώσεων και Σωματείων, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Δημάρχου και του προέδρου της Εθνικής Ενώσεως Δωδεκανησίων κ. Παπαϊωάννου, και εξήτασαν τας πληροφορίας εκ Κύπρου. Ούτοι συνέταξαν από κοινού ψήφισμα διαμαρτυρίας δια τας Αγγλοτουρκικάς βιαιοπραγίας, εις βάρος των Ελλήνων Κυπρίων.

Άπαντα τα καταστήματα της Ρόδου θα παραμείνουν κλειστά από της πρωΐας μέχρι της 1.30 μ.μ. της προσεχούς Τρίτης. Επίσης από της 10-11 πρωινής θα νεκρωθή πάσα κίνησις εις τας οδούς.

Τα ανωτέρω αποφάσεις εκλήθη σύμπαςο λαός να τας τηρήση εις ένδειξιν διαμαρτυρίας δια τας βιαιοπραγίας των Τούρκων εις Κύπρον τη ανοχή των Βρεττανών.

Εις την σύσκεψιν μετέσχον ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενώσεως κ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος Εφέδρων κ. Πετρίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Εμπορ. Συλλόγου κ. Κωσταρίδης, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Κύπριος κ. Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνιών κ. Θωμόγλου, οι γυμνασιάρχαι, οι επιθεωρηταί στοιχειώδους εκπαιδεύσεως, ο κ. Γεωργαντέλλης, εκπρόσωπος της Ενώσεως Συντακτών Δωδεκανήσου, οι πρόεδροι των διδασκαλικών συλλόγων κ.α.

Εξ άλλου, θα ληφθή απόφασις και υπό της Τοπ. Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.
Ενεκρίθη επίσης η αποστολή ψηφισμάτων εις τον ΟΗΕ, τον κ. Μάκ Μίλαν, τον Εθνάρχην Μακάριον, τον κ. Ντάλλε κ.α.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΙΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΣΟΥΛΑΝ
Την 29ην τρέχοντος, επ’ ευκαιρία της πανηγύρεως του Αγίου Σουλά, οργανούται εις την περιοχήν της μονής Αγροτική και Κτηνοτροφική Έκθεσις. Επίσης, επ’ ευκαιρία της πανηγύρεως θα διεξαχθούν ιπποδρομίαι και διάφορα αγωνίσματα στίβου μεταξύ αθλητών αγροτοπαίδων.

ΑΠΕΒΙΩΣΕΩΝ ΕΚ ΣΥΓΚΟΠΗΣ ΡΟΔΙΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Εντός αμαξοστοιχίας του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και κατά την διαδρομήν αυτής από της πλατείας Ομονοίας, εις το Μοναστηράκι, εντός του τούνελ, απεβίωσεων αιφνιδίως ο επιβάτης Γ. Κοντός, ετών 64 εκ Ρόδου, προσβληθείς προφανώς εκ συγκοπής. Το πτώμα του μετεφέρθη εις το ιατροδικαστόν εργαστήριον.

ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΠΥΡΚΑΪΑ ΕΙΣ ΜΑΡΙΤΣΑ
Προχθές το απόγευμα εξερράγη πυρκαϊά εις περιοχήν της κοινότητος Μαριτσών, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθή έκτασις 4 στρεμμάτων δασώσους περιοχής. Το πυρ κατεσβέσθη εγκαίρως υπό χωρικών και οργάνων της Χωροφυλακής. Ερευνώνται τα αίτια.

ΠΥΓΜΑΧΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Την προσεχή Κυριακήν εις το γήπεδον αθλοπαιδιών του Πεισιρόδου θα διεξαχθούν πυγμαχικοί αγώνες μεταξύ αμερικανών πυγμάχων του καταδρομικού “Μπόστον” και μελών του Πυγμαχικού Ομίλου Δωδεκανήσου. Από Ροδιακής πλευράς θα μετάσχουν των αγώνων οι Θεόδωρος Ανδρουλάκης, Μάριος Κιττώφ, Ηλίας Λυκοπάντης, Απόστολος Σπανουδάκης και Ηλίας Παπαϊωάννου.
Οι αγώνες θα αρχίσουν την 5.30 απογευματινήν.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΙΝ
Την 7.30 εσπερινήν χθες, υπό την Προεδρείαν του Μητρπολίτου κ. Σπυρίδωνος, προέδρου της Περιφερειακής Προσκοπικής Επιτροπής συνήλθον εις συνεδρίασιν οι Έφοροι Προσκόπων της Περιφερείας και ησχολήθησαν με το θέμα της οργανώσεως Προσκοπικής κατασκηνώσεως. Ως γνωστόν υπό του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων διετέθη ανάλογον ποσόν δια την κατασκήνωσιν Ρόδου, τούτο δε θα συμπληρωθή και υπό ετέρου ποσού, διατεθημένου παρά της Περιφερειακής Επιτροπής.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου