Κάθε τόπος είναι οι άνθρωποί του

Της Τσαμπίκας Σαρικά-Παπουρά 

Άνθρωποι, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σ’ αυτόν… 

Άνθρωποι, οι οποίοι με μεράκι, ζήλο και αγάπη για ό,τι κάνουν, προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι η μεθοδικότητα, η οργάνωση, η εργατικότητα και η συλλογικότητα είναι οι απαρχές δημιουργίας έργου και πολιτισμού.

Ένα τέτοιο δείγμα πολιτισμού απολαύσαμε την περασμένη εβδομάδα, στις 3 και 4 Ιουλίου στο μοναδικό χώρο του Θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου, με δύο εξαιρετικές βραδιές χορού των σχολών της κ. Μαρί Γκίκα.

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα: στη μάνα, στη σύντροφο, στην εργαζόμενη, στην αγωνίστρια, στην επαναστάτρια... στην πηγή της ζωής... στη γυναίκα- σύμβολο  κάθε εποχής και κάθε κοινωνίας. Μέσα από πρωτότυπες χορογραφίες με χάρη, ευαισθησία και θεατρικότητα οι μαθητές και μαθήτριες της  σχολής  μαζί  με τις δασκάλες  τους, δικαίωσαν τις προσδοκίες όλων μας, κυριολεκτικά «ζωγραφίζοντας» στη σκηνή το «αποτύπωμα γυναίκας». 
 


Παρά το γεγονός ότι η κυρία Γκίκα ανέκαθεν πρωτοτυπεί, προσωπικά θεωρώ ότι αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της... Με ένα μοναδικό πάντρεμα εμπειρίας και ανανέωσης, κλασικού και μοντέρνου, κοινότοπου και καινοτόμου έδωσε το προσωπικό της στίγμα...

Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μοναδικής αυτής διοργάνωσης -τις μαθήτριες, τους μαθητές, τις δασκάλες, τη διευθύντρια της σχολής (...και τους γονείς!). 

Ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία υψηλής αισθητικής  που θα μας μείνει αξέχαστη, η οποία κατέδειξε ότι η τέχνη δεν έχει όρια... και ο χορός είναι πάνω απ’ όλα τέχνη... και αξία πολιτιστική...