Ημέρες στιβικής ανάπτυξης στη Λέρο

Επειδή στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου η ανάπτυξη έχει πρωτεύουσα σημασία, ο σχεδιασμός δεν σταματά ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ήδη στα πανελλήνια πρωταθλήματα φαίνονται με τις διακρίσεις πια τα σημαντικά αποτελέσματα από τις διοργανώσεις στις μικρές κατηγορίες αλλά και οι ευκαιρίες συμμετοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εδώ και δέκα χρόνια η ΕΑΣ έχει θεσπίσει το πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ με δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτό αθλητών-αθλητριών 12-13 ετών έχοντας τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλύπτει τις μετακινήσεις και οι Δήμοι τη διαμονή των αποστολών όλων των συλλόγων, ενώ υπάρχει δράση σε όλα τα σημαντικά στάδια της Δωδεκανήσου. Έτσι, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα το Σάββατο 29 του μήνα θα γίνει η διοργάνωση με την ονομασία «Λέρεια» στο στάδιο Ξηροκάμπου Λέρου.

Εκτός από την προαναφερόμενη κατηγορία, ο τεχνικός σύμβουλος, Σάββας Διακονικόλας, σκέφτεται πολύ σοβαρά το να διοργανώσει και αγώνα των Mini Αθletics Games τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτή η σειρά για παιδιά 9-11 ετών παρουσίασε επιτυχία φέτος και πολλοί σύλλογοι με οργανωμένες ακαδημίες την αγκάλιασαν αφού είχαν πολλές συμμετοχές.

Εάν λοιπόν οι ακαδημίες του ΓΣΝ Λέρου έχουν έναν ικανό αριθμό παιδιών από 9 έως 11 ετών, θα διεξαχθούν αγώνες ως κίνητρο ώστε αυτά να παραμείνουν κοντά στον κλασικό αθλητισμό. Τέλος, αναφέρεται πως, στα Δωδεκάνησα πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια και οι αγώνες των Kids Athletics σε συνεργασία της ΕΑΣ με τα δημοτικά σχολεία αλλά και τα σωματεία σε όλα τα νησιά μας.