Ρόδος: Από το τίποτα, μία κάποια λύση είναι κι αυτή...

Το ταξίδι της στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα συνεχίζει η Ρόδος μετά και την επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών της, η οποία διενεργήθηκε προχθές αργά το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Semiramis. 

Ο κόσμος ήταν και πάλι αρκετός, ωστόσο ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες θα καθησύχαζαν την αγωνία του για την επόμενη μέρα του συλλόγου, δεν έλαβε. Αν υπάρχει κάτι παρήγορο, είναι πως έστω και μέσω… Ειρηνοδικείου (ως εξέλιξη, δεν παύει να αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία τους), τα «ελάφια» θα αποκτήσουν μία προσωρινή διοίκηση, η οποία θα αναλάβει να οργανώσει και να «τρέξει» την ομάδα, κερδίζοντας χρόνο μέχρι να αναδειχθεί ένα νέο, μόνιμο και εκλεγμένο Δ.Σ. 

Το μεγαλύτερο μέρος της προχθεσινής συζήτησης περιστράφηκε ξανά γύρω από το πρόστιμο των περίπου 11 χιλιάδων Ευρώ, με το οποίο τιμωρήθηκε η Ρόδος για τα γεγονότα του αγώνα με τον Εθνικό και που όπως αποδείχθηκε ξανά, αποτελεί μία μεγάλη πληγή στο ταλαιπωρημένο σώμα της. 

Τα περισσότερα μέλη επέμειναν στην απαίτηση το πρόστιμο να πληρωθεί από την απερχόμενη διοίκηση του Αυγουστίνου Γιακάι, ο οποίος δεν έδωσε το “παρών” στο Semiarmis ούτε προχθές, διαμηνύοντας ξανά, μέσω του αντιπροέδρου Νίκου Ορφανού, πως η απόφασή του να μην ασχοληθεί ξανά με τον σύλλογο είναι οριστική και αμετάκλητη.   Η στάση του πρώην ισχυρού άνδρα των «ελαφιών» προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη μη έγκριση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού. 

Η εκκρεμότητα του προστίμου και η μη απαλλαγή της απερχόμενης διοίκησης από το σώμα περιέπλεξαν την κατάσταση, ενδιαφερόμενοι να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τον σύλλογο δεν εμφανίστηκαν, συνεπώς ως μοναδική λύση έμεινε στο τραπέζι η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο. 

Εκτελώντας την εντολή που έλαβε, ο δικηγόρος Μανώλης Βλάχος κατέθεσε, χθες το πρωί, αίτημα για τον διορισμό τριμελούς προσωρινής διοικούσας επιτροπής, προτείνοντας το δικό του όνομα, καθώς και τα ονόματα του Βασίλη Παπαβασιλείου, του Μάκη Ντουρουτλή, του Φραντζή Καλούδη και της Διονυσίας Καμπούρογλου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να μην πέσει στα «βράχια», η Ρόδος οφείλει να πληρώσει το πρόστιμο των 11 χιλιάδων Ευρώ μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries. 

Η κατάθεση πιστοποιητικού μη οφειλής στην ΕΠΟ είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να γίνει δεκτή στις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ για όσο διάστημα υφίσταται η εκκρεμότητα, ο σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα ούτε μεταγραφές να κάνει, ούτε να αποδεσμεύσει ποδοσφαιριστές. 

Όπως ειπώθηκε προχθές, ελεύθεροι έμειναν μόνο οι Αυγενικού και Λέκκας (είχαν συμφωνήσει εξαρχής σε δελτίο μονοετούς ισχύος), καθώς και ο Κουρούπης, ο οποίος πήρε μεταγραφή σε ομάδα Α’ Εθνικής της Βουλγαρίας. Επιπλέον, να αποχωρήσει έχει το δικαίωμα  ο Μανώλης Ευγενικός, τον οποίο «πιάνει» ο νέος κανονισμός της «πενταετίας». 

Όλοι οι υπόλοιποι τις φετινής ομάδας απλά παραμένουν και περιμένουν τις εξελίξεις.