Προ των πυλών της  Volleyleague το «Ροδίων»

Η είδηση «έσκασε» χθες το απόγευμα, με τα ευχάριστα για το  «Ροδίων Άθλησις» το οποίο πλέον είναι υποχρεωμένο να περιμένει την απόφαση της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ και να πάρει στα χέρια της η Διοίκησή του οριστικές αποφάσεις αλλά και προκηρύξεις.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, έπεσαν στο κενό όλες οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στον Εθνικό Πειραιά, για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Πιο συγκεκριμένα:
-Μετά την αποχώρηση του Νίκου Νικολινάκου ναυαγεί η μία μετά την άλλη η όποια πρωτοβουλία σωτηρίας.
-Οι διαπραγματεύσεις με παράγοντα που ήταν στο ΤΑΑ Ηρακλής Χαλκίδας τη σεζόν 2017-18 και παρουσίασε πλάνο σωτηρίας του Εθνικού, ναυάγησε οριστικά και ενημέρωσε σχετικά και τη Διοίκηση του Εθνικού.
Μάλιστα η οριστική του αρνητική απάντηση, δόθηκε παρότι ο Νίκος Νικολινάκος δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού.

-Επίσης, πριν καν γίνει επίσημη πρόταση συγχώνευσης με τον Μίλωνα, το θέμα έκλεισε, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης προχωράει πλέον το δικό της δρόμο.

Άλλωστε υπάρχουν και πολλά νομικά ζητήματα που είναι αδύνατον να ξεπεραστούν.
Κάτι ανάλογο για τον Εθνικό είχε γίνει και το 1989, όπου ήταν στην Α1 αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το… χάρτη. Επομένως η ΕΣΑΠ με την ΕΟΠΕ θα πρέπει σιγά σιγά να εξετάζουν την περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού της wild card που προβλέπεται από την προκήρυξη αλλά ποτέ δεν έχει λειτουργήσει.

Ενδιαφέρον για να καλύψουν τη θέση έχουν εκφράσει τρεις ομάδες, με τον «Ροδίων Άθλησις» να έχει σημαντικό προβάδισμα και να είναι το φαβορί για την κάλυψη της θέσης.
Η Διοίκηση της ομάδας της πόλης μας. είναι πλέον υποχρεωμένη να περιμένει την ΓΣ της ΕΣΑΠ την ερχόμενη Τρίτη. η οποία και θα εκδώσει, όπως ανακοινώθηκε, και την προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας.

Από την πλευρά του το «Ροδίων», θέλει να γνωρίζει νωρίτερα τις αποφάσεις και «πιέζει» προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να κινηθεί για την ενίσχυση όσο γίνεται της ομάδας, για να μην είναι ο φτωχός συγγενής της Κατηγορίας.