Δεκτή η τροπολογία του Δ. Γάκη για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δεκτή η τροπολογία του Δ. Γάκη για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δεκτή η τροπολογία του Δ. Γάκη για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

«Σεβόμαστε τη νησιωτικότητα. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζομένους σε κάθε γεωγραφικό σημείο της Περιφέρειας» τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου

Δεκτή, έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, η τροπολογία του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη που αναφέρεται στα κριτήρια επιλογής των μη αιρετών μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η νομοθετική ρύθμιση που εντάχθηκε στο σ/ν για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ήταν ένα ώριμο και δίκαιο αίτημα όλων των φορέων – εργαζομένων και διοίκησης - της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας που βρήκε θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

Η πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου, αφορά την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 51 του ν. 4407/16 στο σημείο που αφορά την απαλοιφή του κριτηρίου της υπηρεσίας στην έδρα της Περιφέρειας σαν κριτήριο επιλογής για τα μη αιρετά μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η τροπολογία στοχεύει στην ισότιμη δυνατότητα εκπροσώπησης των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική κατανομή των υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης, με τη θεσμοθέτηση της προτεινόμενης τροπολογίας, λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας στην Περιφέρειά μας και η αποδοχή της συμβάλλει στη βέλτιστη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και στην επί της ουσίας άρση των όποιων ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων προκαλούσε η μη εκπροσώπηση εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο από υπηρεσίες της Περιφέρειας που λειτουργούν εκτός της έδρας της (Σύρος) και συγκεκριμένα στη Ρόδο, όπου υπηρετεί η πλειονότητα του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

Ερώτηση 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ίδρυσης Ιατρικού Συλλόγου Καρπάθου και Κάσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Fariz Rzayev