Επί της ουσίας δεν έχει  απαντήσει ακόμα η ΔΕΥΑΡ!

Σε υγειονομικές μονάδες και φυλακές θα προωθήσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου τα είδη ιματισμού και ρουχισμού που παραχωρήθηκαν από ξενοδοχεία και ιδιώτες της περιοχής μας, ενώ βρίσκεται και στη διαδικασία επιλογής του νησιού που θα παραλάβει μία οδοντιατρική μονάδα, δωρεά από ιδιώτη γιατρό.

Όπως δήλωσε χτες ο αρμόδιος, αντιπεριφερειάρχης υγείας πρόνοιας Θωμάς Σωτρίλλης, η περιφέρεια αναλαμβάνει να αποστείλει στους αποδέκτες τους τα παραπάνω είδη, δηλώνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Υπάρχει μία πρωτοβουλία από πλευράς ξενοδόχων που αλλάζουν τον ιματισμό των δωματίων τους δηλαδή σεντόνια και κουβέρτες, τα οποία μας τα παραχωρούν και εμείς με τη σειρά μας τα προωθούμε στο θεραπευτήριο Λέρου και στις φυλακές της Κω, και στο μοναστήρι του Πανορμίτη.

Περιμένουμε μία δεύτερη παρτίδα που θα περιλαμβάνει επίσης σεντόνια μαξιλαροθήκες και είδη ιματισμού που επίσης θα προωθηθούν. Επιπλέον δύο συμπατριώτες μας που ασχολήθηκαν στο παρελθόν με το τουριστικό ένδυμα και έχουν αρκετά είδη ρουχισμού στις αποθήκες τους θα μας τα φέρουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και εμείς θα τα προωθήσουμε στον καταυλισμό των προσφύγων στη Λέρο ή σε γυναικείες φυλακές στην Ελλάδα.

Επίσης υπάρχει μία δωρεά από ιδιώτη μίας οδοντιατρικής μονάδας που είχε χρησιμοποιηθεί για διάστημα δύο χρόνων και περιμένουμε απάντηση από τα ιατρεία δύο μικρών νησιών αν τη χρειάζονται εκεί για να την στείλουμε. Τα νησιά είναι το Καστελόριζο και οι Λειψοί».

Ερωτηθείς για το θέμα της αποστολής παιδιάτρου στο Καστελόριζο, μετά από το ενδιαφέρον που έδειξαν μέλη του ιατρικού συλλόγου Ρόδου, ο κ. Σωτρίλλης απάντησε ότι η 2η ΥΠΕ δεν έχει απαντήσει στο αίτημα που κατατέθηκε πριν από περίπου ένα μήνα για τη χορήγηση άδειας.

«Δεν έχουμε ακόμα απάντηση και σήμερα θα φύγει ένα ακόμα έγγραφο για… υπενθύμιση. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει η καλή διάθεση από τον ιατρικό σύλλογο και τους παιδιάτρους για να καλύψουν αυτό το κενό είναι παρήγορο» κατέληξε ενώ έκανε γνωστό ότι το υπουργείο υγείας έχει προχωρήσει σε νέα προκήρυξη από το υπουργείο για την κάλυψη των κενών θέσεων στα αγροτικά ιατρεία, στα οποία υπηρετούν οπλίτες γιατροί, και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου αυτή η διαδικασία θα έχει ευοδωθεί.

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για το αν η ΔΕΥΑΡ απάντησε στο αίτημα της περιφέρειας για ενημέρωση γύρω από την ποιότητα του νερού κατά τους ελέγχους που πραγματοποιεί, ο κ. Σωτρίλλης έκανε γνωστό ότι ο διευθυντής της επιχείρησης Μ. Διακομανώλης απάντησε εγγράφως όμως όχι επί της ουσίας στα ερωτήματα που είχαν τεθεί.  

«Η ΔΕΥΑΡ απάντησε με μία γενικότερου περιεχομένου επιστολή, από τον διευθυντή κ. Διακομανώλη, στον οποίο απάντησα με δική μου επιστολή. Σε αυτήν δυστυχώς δε μου απάντησε γιατί για 8 μήνες δεν έστειλαν απάντηση για την ποιότητα του νερού στη Ρόδο. Μιλά για τη λειτουργία του φράγματος, κλπ αλλά επί της ουσίας δεν έχει δώσει κάποια απάντηση. Το θέμα είναι να έχουμε μία καλή συνεννόηση και να δίνουμε το νερό που πρέπει στους πολίτες» κατέληξε ο κ. Σωτρίλλης.