Πυρήνας ανάπτυξης του αθλητισμού στην Κάρπαθο το νέο κλειστό γήπεδο του Πρωτέα Απερίου!

Η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Λέρος και η Σύμη έχουν την τύχη να απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης κλειστού χώρου άθλησης για τη νεολαία, με τις εγκαταστάσεις να αποτελούν το Α και το Ω για την ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλητισμού.

Η Κάρπαθος έρχεται τώρα να προστεθεί στην προνομιούχο «παρέα» των νησιών της Δωδεκανήσου, με την Πάτμο να ακολουθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε 2-3 χρόνια.

Στο πανέμορφο Απέρι της Καρπάθου, ο τοπικός Πρωτέας και οι άνθρωποί του πήραν τη γενναία απόφαση να μην αφήσουν ένα όνειρο ετών στο έλεος της πολιτείας ούτε να «κολλήσουν» οι εργασίες στη γραφειοκρατία που η κρατική επιχορήγηση συχνά επιτάσσει.

Αναζήτησαν μόνοι τους την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου, δίπλα σε αυτό του ποδοσφαίρου, έψαξαν ιδιωτικούς πόρους και μπήκαν σε διαδικασία διοργανώσεων για να συγκεντρωθούν χρήματα στο ταμείο με σκοπό τη δημιουργία γυμναστηρίου και μόνο.

 


Το φιλόδοξο έργο απαιτούσε ένα ποσό της τάξεως των εκατό χιλιάδων. Αφορά σε κατασκευή γηπέδου μπάσκετ τύπου τέντας, όπως είναι για παράδειγμα αυτό του Διαγόρα, πίσω από τη Λέσχη. Έχει διαστάσεις 38μ. μήκος Χ 21μ. πλάτος και η χωρητικότητά του είναι 220 θέσεων, με την προοπτική να προστεθούν άλλες 60! 

Το νέο κλειστό θα είναι ιδιόκτητο και χρηματοδοτήθηκε από τον ίδιο τον Πρωτέα Απερίου, σε ποσοστό γύρω στο 60%, με έσοδα από τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, και το υπόλοιπο από οραματιστές Καρπάθιους χορηγούς και επιχειρηματίες όχι μόνο του νησιού αλλά και της διασποράς, δεδομένου ότι οι Καρπάθιοι του εξωτερικού διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με τον τόπο τους.

Φυσικά, η δημιουργία ενός τέτοιου έργου σημαίνει και επαναλειτουργία των τμημάτων υποδομής του συλλόγου σε μπάσκετ αλλά και βόλεϊ κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και βάσει προγραμματισμού, ο Πρωτέας Απερίου θα είναι σε θέση να δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.