Για μη ενημέρωση των γονέων δικάστηκαν οι δυό γιατροί στη Ρόδο!

Μόνο για μία πράξη που αφορά τη μη ορθή ενημέρωση των γονέων, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί στην υπόθεση θανάτου βρέφους 13 μηνών.

Πιο αναλυτικά, με την πρωτόδικη απόφαση είχαν καταδικασθεί και  οι δυο γιατροί για την πρώτη εκ των δύο κατηγοριών που τους αποδόθηκαν, ήτοι της μη ορθής ενημέρωσης των γονέων του βρέφους για την κατάσταση της υγείας του, και ο δε ένας εξ αυτών  και για τη δεύτερη κατηγορία της αυτής της μη έγκαιρης και ορθής αντιμετώπισης του περιστατικού κατά την ημέρα του θανάτου του βρέφους.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απήλλαξε τον έναν κατηγορούμενο, ο άλλος είχε απαλλαγεί ήδη με την πρωτόδικη απόφαση, ως προς τη μη έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση του περιστατικού και  καταδίκασε και τους δύο μόνο για την μη ορθή  ενημέρωση των γονέων. Επέβαλε την  ποινή των 20 μηνών στον καθένα, από 24 μήνες που τους είχε επιβληθεί  πρωτόδικα, και ανέστειλε την ποινή επί τριετία. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι γιατροί να ασκήσουν το δικαίωμα της αναίρεσης που εκ του νόμου έχουν, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με το επιστημονικό τους έργο.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση για τους γιατρούς ήταν οι κ. Γρηγόρης Μοράρης και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας ο κ. Νίκος Διαλυνάς.