«Συνάντηση Ειρήνης» και Έκθεση Φωτογραφίας Μνήμης και Ελπίδας στη Λέρο

«Συνάντηση Ειρήνης» και Έκθεση Φωτογραφίας Μνήμης και Ελπίδας στη Λέρο

«Συνάντηση Ειρήνης» και Έκθεση Φωτογραφίας Μνήμης και Ελπίδας στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 112 ΦΟΡΕΣ

«Συνάντηση Ειρήνης» διοργανώνει στη Λέρο το Ελληνοτουρκικό Σωματείο «ΔΑΦΝΗ» με μία σειρά καλλιτεχνικών και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν 13, 14 και 15 Ιουλίου 2018.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου-Καλύμνου-Αστυπάλαιας.

Η «Συνάντηση Ειρήνης» επικεντρώνεται σε δύο νησιά, ένα εντός Τουρκίας, την Ίμβρο, και ένα εντός Ελλάδας, τη Λέρο.

Στο παρελθόν, η μοίρα της Λέρου ήταν ο πόλεμος. Παιδιά και εγγόνια όμως πολλών Ευρωπαίων πολεμιστών, επισκέφθηκαν μετά από χρόνια το νησί για να δουν τα εδάφη που πολέμησαν οι πρόγονοί τους.

Αγάπησαν το νησί και εγκαταστάθηκαν μόνιμα, έχοντας στόχο αυτή τη φορά να ζήσουν στη Λέρο, όχι για τον πόλεμο, αλλά για την ειρήνη! Σήμερα, τη θέση του πολυπολιτισμικού πολέμου στη Λέρο έρχεται να πάρει η πολυπολιτισμική ειρήνη.

Η Ίμβρος, από την άλλη πλευρά, φέρει τη θλίψη εκείνων που μετανάστευσαν μακριά από την πατρίδα τους.
Μέχρι χθες, ο πόνος υπήρχε σε κάθε γωνία του νησιού. Σήμερα, η ελπίδα ανατέλλει ξανά με εκείνους που επιστρέφουν σιγά σιγά στο νησί και με τα ελληνικά σχολεία που ξανάνοιξαν μετά από 50 χρόνια!

Στη «Συνάντηση Ειρήνης» η Ίμβρος φιλοξενείται στη Λέρο με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και μια ξεχωριστή Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Ίμβρος – Μνήμη».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, στα Άλιντα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η θεματική της έκθεσης στόχο έχει να οδηγήσει τον επισκέπτη της σε ένα ταξίδι μνήμης και ταυτόχρονα να φέρει την ελπίδα της ειρήνης σε όλους τους νησιώτες, από τη μία άκρη του Αιγαίου ως την άλλη.

Μέσα από παλιές και νεότερες φωτογραφίες και φωτορεπορτάζ, παρουσιάζεται η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ίμβρου, αλλά και η ζωή που ξαναγεννιέται με τις γιορτές, τους γάμους, τα καινούρια ελληνικά σχολεία.

Την έκθεση τιμά με την παρουσία και με δωρεά φωτογραφιών του, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Ιζέτ Κεριμπάρ.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων