Μία παράσταση υψηλών προδιαγραφών στη Ρόδο

Μία παράσταση υψηλών προδιαγραφών στη Ρόδο

Μία παράσταση υψηλών προδιαγραφών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 701 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Σχολής Χορού Εμινέ Κιαζίμ, απόφοιτη Ουγγρικής Ακαδημίας Χορού.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το διάσημο παραμύθι του “Χανς Κρίστιαν Άντερσεν”, το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος και στη συνέχεια οι θεατές, παρακολούθησαν πολλά διαφορετικά είδη χορού.

Οι θεατές εντυπωσιάστηκαν από την δεξιοτεχνία των μικρών και μεγάλων μαθητών, την άρτια εκπαίδευση, την καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και την θεατρικότητα που απέδωσαν με επαγγελματισμό ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά της σχολής, τα χορευτικά ήταν κατεξοχήν, ποιοτικά και η παράσταση αυτή της Εμινέ Κιαζίμ, άφησε άριστες εντυπώσεις, για την δουλειά που γίνεται στη σχολή της.

Η σχολή που λειτουργεί από το 2007, ανέκαθεν στόχευε στο να αποδίδει θεάματα, ισορροπημένα χωρίς υπερβολές, όπου μέσα από την απλότητα και την καθαρότητα, το αποτέλεσμα δεν κουράζει ούτε λεπτό τους θεατές, απολαμβάνουν την παράσταση από την αρχή έως το τέλος, με εναλλαγές της έντασης και του ύφους, από το ένα χορευτικό στο άλλο, όσο πρέπει για να κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και για να υπάρχει ποικιλία και αρμονία.

Το παραμύθι το ασχημόπαπο, ήταν αποκλειστικά αυθεντικό κλασικό μπαλέτο, που είναι και το δυνατό σημείο της σχολής.

Τα υπόλοιπα είδη χορού, όπως μιούζικαλ, τζάζ, χιπ χοπ, σύγχρονο, τάνγκο και belly dance, αποδόθηκαν επίσης στην αυθεντική τους μορφή.

Τα κουστούμια ήταν φανταστικά, η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα ταλαντούχα παιδιά, όλα συνέθεσαν ένα απολαυστικό παραμύθι και όχι μόνο, όλη η παράσταση ήταν ένα υπερθέαμα υψηλής αισθητικής.
Οι μουσικές επιλογές επίσης ήταν υπέροχες, καθώς η Εμινέ Κιαζίμ είναι και πτυχιούχος πιάνου του Αττικού ωδείου Αθηνών. Μέρος των εσόδων της παράστασης δόθηκαν στον μη κερδοσκοπικό σύλλογο Ρόδου σε Save an Angel, με Πρόεδρο την Σοφία Αννίνου.

Συντελεστές της παράστασης ήταν ακόμα ο Φώτης Γιακουμάκης, Γιάννης Πάππου, Χρήστος Ανθούλας, Μιχάλης Καβουκλής, Ανδρέας Μαγριπλής, Ηλίας Ζωγράφος, Γιώργος Μυστιλόγλου, Νίκη Σπάρταλη, Τάκης Κανάκης, Δέσποινα Μπάκη, Αναστασία Σαββάκη (Nice and style).

Υπέροχες χορογραφίες παρουσίασε και η Ειρήνη Πόκκια, διπλωματούχος Ανώτερης Σχολής χορού Άννας Πέτροβα, που διδάσκει στη σχολή.

Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο λοιπόν στη σχολή χορού της Εμινέ Κιαζίμ και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και να συνεχίσει να μας χαρίζει τέτοια θεάματα.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη