Ροδίων Άθλησις: Πλάνα και για τις δύο περιπτώσεις…

Δουλεύουν πολύ σοβαρά και συστηματικά στο «Ροδίων», Διοίκηση και Σπύρος Γκολίτσης, προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Φυσικά τηρούν στάση αναμονής και θέλουν να ξέρουν από επίσημα χείλη, ποια είναι η θέση και της ΕΣΑΠ αλλά και της ΕΟΠΕ, για το θέμα της αποχώρησης του Εθνικού Πειραιά από την Volleyleague.

Η σημαντική απόφαση θα βγει βέβαια και την περιμένει το «Ροδίων» την ερχόμενη Τρίτη οπότε και θα διενεργηθεί η πιο κρίσιμη συνεδρίαση.

Πώς έχει το θέμα:  
Ένα μόνο χρόνο άντεξε ο ιστορικός Εθνικός Πειραιώς στα σαλόνια της Volleyleague.

Οι διοικούντες τον Πειραϊκό σύλλογο, αποφάσισαν να βάλουν πρόωρο λουκέτο στο τμήμα βόλεϊ, κάτι που ανακοίνωσαν τηλεφωνικά το μεσημέρι στον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατώρο.

Χθες το βράδυ στο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, θα έπεφταν  στο τραπέζι οι εξής προτάσεις:
1. Να μην αναπληρωθεί το κενό του Εθνικού και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 11 ομάδες.
2. Να δοθεί wild card σε ομάδα με τις απαραίτητες όμως προϋποθέσεις (γήπεδο, οικονομικές εγγυήσεις κτλ.).
3. Να ερωτηθεί η διοίκηση της δεύτερης ομάδας των μπαράζ του Νοτίου Ομίλου, ο Απόλλων Αθηνών, αν προτίθεται μέσα σε 3 μέρες να αναπληρώσει το κενό του Εθνικού Πειραιά. Αν απαντήσει αρνητικά  η υπόθεση πάει  στον τρίτο, στον τέταρτο κτλ.

Το πιο πιθανό σενάριο πάντως, κι αυτό που επιθυμούν όλοι οι φίλοι του βόλεϊ στο νησί μας , είναι η χορήγηση wild card στο « Ροδίων Άθλησις», η διοίκηση του οποίου έχει δείξει ήδη ενδιαφέρον να βρεθεί στα σαλόνια της Volleyleague. Μάλιστα στο  νησί μας, έχουν έτοιμα δυο  πλάνα για τη νέα σεζόν.

Το πρώτο πλάνο είναι η συμμετοχή στην Α2 και το δεύτερο στην Volleyleague. Αν καταφέρει το «Ροδίων»  να πάρει  wild card, τότε είναι πολύ πιθανόν να  αγωνιστεί στο μεγάλο γήπεδο της Καλλιθέας , εκεί όπου τον Απρίλιο, φιλοξενήθηκε το φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Επίσης, είναι έτοιμοι να προβούν σε μετεγγραφές παικτών Ελλήνων και ξένων που θα μπορούν να στηρίξουν την ομάδα στην κατηγορία των μεγάλων. Έτσι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν η απόφαση που θα έπαιρνε χθες η Λίγκα, προκειμένου να προγραμματίσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις κινήσεις τους στον χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Volleyleague.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΜΑΚΡΗΣ
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, ένας ακόμα αθλητής που ανήκε στο ρόστερ της ομάδας την περασμένη περίοδο, ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Διοίκηση Νικολιδάκη. Ο λόγος για τον έμπειρο πασαδόρο Νίκο Μακρή, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε με τη Διοίκηση του συλλόγου, συμφωνώντας για την ανανέωση της συνεργασίας.