Ηλίας Καματερός: «Η ΝΔ περιμένει και παρακαλεί να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και να κοπούν οι συντάξεις»

Η αντιπολίτευση βλέποντας ότι η χώρα βγαίνει πραγματικά από τα μνημόνια προσπαθεί να ανεβάσει ζητήματα στην ατζέντα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα τα οποία ή τα μεγεθύνει ή τα διαστρεβλώνει, αποκάλυψε και κατήγγειλε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "Πρώτη είδηση" στον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα,  όπως δήλωσε ο Ηλίας Καματερός, το βασικό διακύβευμα στη χώρα μας σήμερα, είναι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και πρέπει να δούμε την μεταμνημονιακή εποχή, το πώς πορευόμαστε ώστε να μην ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν.

Κυνική ομολογία και απόδειξη για το τι θέλει η Νέα Δημοκρατία για την μεταμνημονιακή εποχή αποτελεί το παράδειγμα του κ. Χατζηδάκη ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μοσκοβισί στη Βουλή τον ρώτησε: "Θα επιτρέψετε να μην κοπούν οι συντάξεις για να το ξέρουμε, για να προσαρμόσουμε ανάλογα το πρόγραμμα, μας γιατί εμείς έχουμε άλλο πρόγραμμα;"

"Πώς λοιπόν θα επαναδιαπραγματευτεί η ΝΔ; Τι θα επαναδιαπραγματευτεί, όταν περιμένει από τους εταίρους να της πουν αν θα  κοπούν οι συντάξεις ή όχι; Μέσα από ποιες  διαπραγματεύσεις θα μειώσει την φορολογία και θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Μονομερώς;  Όταν περιμένει και παρακαλεί να εφαρμοστούν όλα αυτά που έχουμε ψηφίσει και να κοπούν οι συντάξεις;",

Απαντώντας τέλος στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για την πολιτική αντιπαράθεση στη συμφωνία των Πρεσπών και αν μπορεί να έχουμε μια διπλωματική κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις ο Ηλίας Καματερός δήλωσε ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δείξει πόσο σοβαρά και υπεύθυνα χειρίζεται όλα τα ζητήματα. Έχουμε καταφέρει ως χώρα να παίζουμε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια, είμαστε δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, ευημερίας και ανάπτυξης, σημείωσε χαρακτηριστικά.