Προσπάθειες της ΔΕΥΑΡ για λύσεις στα προβλήματα ύδρευσης

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΡ προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με το νερό στην περιοχή των Πευκών και της Λάρδου.

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονταν, το προηγούμενο διήμερο, οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΡ μαζί με τον ιδιώτη, υπό την εποπτεία του μέλους της Διοίκησης και υπεύθυνου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης, Αντιδήμαρχο, Αγαπητό Πάλλα.

Η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν εστιάστηκε στην αποκατάσταση βλαβών στις γεωτρήσεις της Καλάθου, που στέλνουν νερό στη Λίνδο και τη Λάρδο. Ως γνωστόν, τις τελευταίες ημέρες έλλειψη νερού παρουσιάστηκε στους Πεύκους και στην περιοχή «Λοθιάρικα» της Λάρδου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, χθες αποκαταστάθηκαν άλλες δύο γεωτρήσεις, μία στην Κάλαθο που ήταν ανενεργή εδώ και χρόνια και μία στη Λάρδο,  όπου έπρεπε να γίνει αντικατάσταση της αντλίας,  καθώς το νερό ήταν θολό. Αυτή η τελευταία γεώτρηση μάλιστα, αποκαταστάθηκε και θα στέλνει πλέον είκοσι κυβικά νερού. Στους ίδιους ρυθμούς θα εξακολουθήσουν να γίνονται και άλλες παρεμβάσεις και αποκατάσταση βλαβών από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη και από τη ΔΕΥΑΡ ευελπιστούν ότι, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα στις συγκεκριμένες περιοχές.