Εξευτελίζουν τη Ρόδο μας  κι εμείς τους ανεχόμαστε

Μελανό σημείο αλλά και ντροπή για τον πολιτισμό μας, αποτελεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, οι οποίες όχι μόνο δεν μπορούν να είναι επισκέψιμες, αλλά δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Την καταγγελία, για την απαράδεκτη αυτή εικόνα που επικρατεί,  έκανε μιλώντας  στη “Ροδιακή”, ο ξεναγός του νησιού μας κος Μιχάλης Παπαδημητρίου, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες «τσεπώνουν» ποσά εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο από τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους της Λίνδου, της Ρόδου, της Καμείρου και της Ιαλυσού (Φιλέρημος) και από την άλλη σφυρίζουν.... αδιάφορα όταν χρειαστεί να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να προσλάβουν μερικές καθαρίστριες ή εποχιακό προσωπικό! Ο κος Παπαδημητρίου σημείωσε ότι η κατάσταση αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας:

«Δεν μπορεί από τη μια να μιλάμε στους τουρίστες για τον πολιτισμό μας και λίγες δεκάδες  μέτρα από το σημείο αυτό να βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την αθλιότητα. Δεν είναι δυνατό η αρχαιολογία και το Υπουργείο Πολιτισμού που εισπράττει ετησίως πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ από τους αρχαιολογικούς μας χώρους να μη μπορεί να διατηρήσει σε επίπεδα πολιτισμού τις τουαλέτες που υπάρχουν. Είναι ντροπή και αίσχος  κατέληξε ο ίδιος.»