Πάντα σε υψηλό  επίπεδο ο Ιππότης

Με περισσότερες εμπειρίες από αγώνες υψηλού επιπέδου επέστρεψε η αποστολή του Ιππότη από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη ως την Κυριακή στο Ρίο της Αχαΐας.

Ο σύλλογος της Ρόδου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α’ Εθνική, αλλά το σημαντικό είναι πως με σημαντικές αναπτυξιακές κινήσεις κάθε χρόνο, συμμετέχει στους αγώνες αυτού του επιπέδου.

Ας μη ξεχνάμε πως στις πανελλήνιες διοργανώσεις συμμετέχουν και σύλλογοι με επαγγελματίες σκακιστές, γι’ αυτό η παραμονή δε είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Μέσω της συμμετοχής του στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες, ο Ιππότης θα έχει την ευκαιρία, αν καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση, να συμμετάσχει και πάλι στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής το 2019.

Να σημειωθεί πως πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του ΕΟΑΟ Φυσιολάτρη. Η ομάδα της Νίκαιας σημείωσε 6 νίκες και  1 ισοπαλία, και με 13 βαθμούς σε 7 αγώνες κατάκτησε τον τίτλο. Στη 2η θέση τερμάτισε η ΕΣ Θεσσαλονίκης με 12 βαθμούς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) και στην 3η ο ΣΟ Καβάλας με 11 βαθμούς (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν επίσης στο Ρίο και τα φετινά πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων 8 – 16 ετών  που διεξήχθησαν από 3 έως 9 Ιουλίου 2018.

Τέλος, αναφέρεται πως ο ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νίκαιας πέτυχε νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του, στη διοργάνωση, αφού είχε αναδειχθεί κυπελλούχος Ελλάδας 2018 κερδίζοντας στις 9/7/2018 στο τελικό του 36ου Πανελλήνιου Ομαδικού τον ΣΟ Καβάλας με σκορ 2,5 – 1,5.

Στον μικρό τελικό η ΕΣ Θεσσαλονίκης επικράτησε με 4-0 του ΑΣΟ Αιγίου. Ο Ιππότης δεν είχε παρουσία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού είχε αποκλειστεί από τον προκριματικό αγώνα που είχε γίνει στη Ρόδο από τον Φυσιολάτρη Νίκαιας.