Για θεραπευτικούς λόγους καλλιεργούσε τα 64 χασισόδενδρα

Για θεραπευτικούς λόγους και για δική του αποκλειστική χρήση, δηλώνει ότι καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κάνναβης ο 46χρονος που συνελήφθη στη Ρόδο!

Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι τον εντόπισαν να ποτίζει τη φυτεία με τα 64 φυτά.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό όταν σε πυκνόφυτη δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου εντοπίστηκε οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (φυτεία).
Η φυτεία ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και αποτελούνταν από δύο ξεχωριστά τμήματα που «προστατεύονταν» με εγκατεστημένη περίφραξη.

Άμεσα, η περιοχή τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και το περασμένο Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι όταν ο κατηγορούμενος μετέβη στο σημείο και προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που χειριζόταν την υπόθεση.

Ακολουθήσε αυτοψία του χώρου, κατά την όποια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Εξήντα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,9 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν
• Καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 46χρονος, καθώς και στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν σπόροι, τσιγάρο και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το προαναφερόμενο όχημα.

Ο συλληφθείς συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Χρυσάνθη Κούρου οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος και του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Ο 46χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί, και μέχρι τότε κρατείται.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο συλληφθείς αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία και τον ανάγκασαν να καταφύγει στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων όπως – σύμφωνα με πληροφορίες – ισχυρίζεται, καθώς η χρήση της ουσίας αυτής τον βοηθάει στον πόνο. Ως εκ τούτου ό,τι ποσότητα θα «έβγαινε» από τα περίπου 40 δενδρύλλια (για τα λοιπά 24 δηλώνει άγνοια), προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.