Ρόδος: Πενήντα πινακίδες οχημάτων αφαιρέθηκαν το Σάββατο από την Τροχαία

Ικανοποιημένος επειδή υπήρξε άμεση ανταπόκριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου στο αίτημα που έθεσε επιτακτικά για εντατικοποίηση των ελέγχων και πιο αισθητή αστυνόμευση, εμφανίζεται ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη με τους αρμοδίους της Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να τους θέσει επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και το νησί, αυτή την περίοδο, και να ζητήσει… τη βοήθεια της Αστυνομίας, μια και άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Μάλιστα, τόσο κατά τη σύσκεψη όσο και σε δηλώσεις του, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν μπορούν όλοι να “φορτώνουν” τις ευθύνες στο Δήμο, δίχως να έχει αρμοδιότητα και ότι, στην τελική, «υπάρχουν Εισαγγελείς, υπάρχουν και Αστυνόμοι»!

Κατά τη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύτηκαν ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, θα κάνουν ό,τι μπορούν για τις περιπολίες και τους ελέγχους που ζήτησε ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στα συγκεκριμένα μέτρα, στα οποία είχε καταλήξει η σύσκεψη, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας συμφώνησαν για τακτικούς ελέγχους κάθε εβδομάδα εντός της Μεσαιωνικής Πόλης για την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων καθώς και για τη συνέχιση των «επιχειρήσεων» στη Νέα Πόλη, για την πάταξη φαινομένων όπως η άγρα πελατών, η επαιτεία, οι καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, οι παράνομοι μασέρ στις παραλίες κτλ.

Μετά τα παραπάνω, λοιπόν, ο Δήμαρχος είχε συνομιλία με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, και από την ενημέρωση που είχε, το περασμένο Σάββατο η Τροχαία πραγματοποίησε ελέγχους για οχήματα στο εσωτερικό της Παλιάς Πόλης και αφαίρεσε πενήντα πινακίδες!
Επίσης, δικυκλιστής της Τροχαίας έχει ήδη ξεκινήσει να έχει παρουσία κατά μήκος της λεωφόρου Ιαλυσού και θα εξακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηδιάκος για ακόμα μία φορά τόνισε προς τον Αστυνομικό Διευθυντή ότι πρέπει η παρουσία της Αστυνομίας να είναι καθημερινή και οι έλεγχοι τακτικοί και να μην γίνονται αποσπασματικές ενέργειες ώστε να δούμε απτά αποτελέσματα. 

Από την πλευρά του, ο τελευταίος δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο ότι θα συνεχιστεί η παρουσία της Τροχαίας στη λεωφόρο Ρόδου-Ιαλυσού, όπως και στη Μεσαιωνική Πόλη ενώ θα εξακολουθήσουν και οι «επιχειρήσεις». Τέλος, ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε, αν μη τι άλλο, για την άμεση ανταπόκριση που βρήκε στα αιτήματά του.