Η περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για το αεροδρόμιο της Ρόδου

Η περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για το αεροδρόμιο της Ρόδου

Η περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για το αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Ασκεί μόνο πιέσεις για λύσεις διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης

Η περιφερειακή αρχή ασκεί πιέσεις και επεμβαίνει όπου αυτό είναι εφικτό και θα πρέπει να σταματήσει η κριτική σε θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα, δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την «έξωση» των τουρ οπερέιτορς από το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα που εξέφρασαν τουριστικοί πράκτορες μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης και παρέμβασης από το δήμο και την περιφέρεια, ο κ. Χατζημάρκος αντέτεινε ότι όσοι διαμαρτύρονται για τη στάση της περιφέρειας θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που ήταν πολέμιοι της παραχώρησης των αεροδρομίων.


Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν ασκείται κριτική σε εκείνους που έχουν την αρμοδιότητα να παρέμβουν, και που αν το έκαναν ίσως να κατάφερναν κάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχουμε πολιτικό προσωπικό που νομοθετεί, έχει αρμοδιότητες και παίρνει αποφάσεις και το οποίο υπογράφει συμβάσεις, μεταβιβάζει… αλλά για κάποιο λόγο μας αρέσει να επικεντρώνουμε σε αυτούς που δεν έχουν την αρμοδιότητα.


Και μας ρωτάνε, τι κάνετε για το αεροδρόμιο της Ρόδου; Η πίεση και η κριτική όπως γίνεται σε εμάς που δεν έχουμε την αρμοδιότητα αν γινόταν σε αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα ίσως να υπήρχε και κάποιο αποτέλεσμα στα πραγματικά θέματα.


Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα με δική μας απόφαση να νομοθετήσουμε και να σταματήσουμε ένα πρόβλημα. Μπορούμε να βγούμε σε μία διαδικασία να το στηρίξουμε και αυτό το κάναμε. Αν πετύχει δεν θα το πιστωθούμε εμείς, αλλά θα το πιστωθεί ο τελευταίος της αλυσίδας αυτός που θα εμφανιστεί με μία τροπολογία ή κάτι άλλο και θα πει λύθηκε.


Εγώ παρεμβαίνω σε όλα τα πολιτικά θέματα και σήμερα επιστρέφω σε αυτούς που δολίως διακινούν την κριτική του τύπου, που είναι σήμερα οι υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου; Πού κρύβονται;»


Με αφορμή αυτή την αναφορά υπογράμμισε ότι η θέση του υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την οποία εκφράζει δημόσια, δε σημαίνει ότι έχει και ευθύνη για τα όσα δεν έγιναν στο αεροδρόμιο, και πρόσθεσε ότι πριν την παραχώρηση του αεροδρομίου η κριτική για χειρότρες καταστάσεις ήταν λιγότερη.


«Εγώ ήμουν υποστηρικτής της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και είμαι, αλλά ψάχνω και τους πολέμιους και δεν τους βρίσκω. Πού είναι η δική τους παρέμβαση σήμερα σε αυτό; Οι πολέμιοι είναι αυτοί που υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση και όχι εγώ, εγώ εξέφρασα μόνο την πολιτικοϊδεολογική άποψη, δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν κοροϊδεύω κανέναν.


Όταν τα αεροδρόμια είχαν 48 βαθμούς θερμοκρασία μέσα στις αίθουσες, η κριτική ήταν λιγότερη όταν είχαν σάπιους διαδρόμους και η χαλασμένη σκάλα για να δουλέψει έκανε 8 χρόνια εγώ λέω το εξής: εμείς πιέζουμε όλους τους φορείς σε όλα τα επίπεδα όσο μπορούμε, για να λυθούν τα προβλήματα.


Κάνω έκκληση σε αυτούς που αρέσκονται στην εύκολη κριτική, να μας κάνουν όση θέλουν γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δε φοβόμαστε τίποτα. Την ίδια ένταση και σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για να μη λειτουργούμε σε περιβάλλον πολιτικής σκοπιμότητας που αγγίζει τα όρια της δολιότητας».


Με αφορμή την αναφορά στο αεροδρόμιο, ο περιφερειάρχης μίλησε και για το θέμα που απασχολούσε το σύλλογο εργαζομένων της περιφέρειας στις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου για τη συμμετοχή των μη αιρετών μελών στο υπηρεσιακό συμβούλιο, για το οποίο είπε τα εξής: «Λύθηκε ένα πρόβλημα, που είχε να κάνει με διοικητικό εσωτερικό θέμα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για τον ορισμό μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια που εδρεύουν στην πρωτεύουσα.


Είχαμε συναντήσεις τα τελευταία δύο χρόνια με το γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, με τον υπουργό, συζητήσαμε το θέμα στα δύο περιφερειακά συνέδρια, και θέσαμε το θέμα επιτακτικά. Κατατίθεται για το θέμα τροπολογία στη Βουλή από τον βουλευτή Δημήτρη Γάκη. Του λέμε συγχαρητήρια και μας τα επιστρέφει ως καταγγελία ότι πήγαμε να καπηλευθούμε τη δουλειά του. Αν αυτό είναι πολιτικό περιβάλλον, εγώ ζω σε άλλο πλανήτη.


Εμείς μπορούσαμε να καταθέσουμε τροπολογία; Όχι. Το ίδιο ισχύει και με τη Fraport. Εμείς μπορούμε να πιέσουμε, αν ψάχνετε ποιοι κρύβονται, θα τους βρείτε σε άλλα κτίρια όχι σε αυτό».

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία