Το «πράσινο» ξενοδοχείο της Αστυπάλαιας

Το «πράσινο» ξενοδοχείο της Αστυπάλαιας

Το «πράσινο» ξενοδοχείο της Αστυπάλαιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 947 ΦΟΡΕΣ

Από το 2015, το Kallichoron Art Boutique Hotel έχει θεσπίσει την περιβαλλοντική πολιτική “Kallichoron Goes Green” με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου μέσα από την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων και πράσινων πρακτικών σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Αστυπάλαιας.

Μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών, περιορίζεται η κατανάλωση ενέργειας και νερού, προωθείται η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, ενώ παράλληλα το ξενοδοχείο στηρίζει ενεργά τους τοπικούς παραγωγούς, από τους οποίους προμηθεύεται προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Παράλληλα, το Kallichoron προωθεί προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στη συνεχή απομείωση του ενεργειακού αποτυπώματος που προκύπτει από τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου, ενώ επενδύει στη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού του.

Η προσήλωση στην πράσινη επιχειρηματικότητα αποτυπώνεται στο διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key Eco Label” που έχει αποκτήσει το Kallichoron από το 2015 και διατηρεί μέχρι σήμερα για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί.

Μάλιστα, το Kallichoron αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει βραβευτεί με Green Marketing Excellence Award 2015 από την ΕΕΔΕ για την προσωποιημένη υπηρεσία πρωινού “Grandma’s Breakfast” ως πρωτοποριακό μέσο προώθησης της αειφορίας στον Τουρισμό.

Μάθετε περισσότερα για την Περιβαλλοντική Πολιτική “Kallichoron Goes Green” του Kallichoron Art Boutique Hotel εδώ: http://www.kallichoron.gr/el/perivallontiki-poilitiki-prasines-energeies

Λίγα λόγια για την ΝΑΤΤΟΥΡ και την πιστοποίηση Bike Friendly Hotel”
Σχετικά με την Nattour

Ο κύριος σκοπός και στόχος της εταιρίας είναι η προώθηση και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των οποίων όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα o οικοτουρισμός, ο φυσιολατρικός, ο περιπατητικός, ο αθλητικός, ο ποδηλατικός, και οι άλλες παρόμοιες μορφές, όπως επίσης και ο ηλεκτρονικός τουρισμός, με απώτερο στόχο την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Το Σήμα «Bike Friendly» είναι μία πρωτοβουλία της ΝΑΤΤΟΥΡ. Το 2017 ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπτυξης ενός δικτύου ξενοδοχείων και Δήμων-τουριστικών προορισμών φιλικών προς τους τουρίστες-ποδηλάτες.

Παράλληλα, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για την προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι θα ήθελαν, είτε να περιηγηθούν περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, είτε απλά, στη διάρκεια των διακοπών τους, να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για κοντινές εκδρομές από το ξενοδοχείο που διαμένουν.

“Το Kallichoron Art Boutique Hotel γίνεται το πρώτο πιστοποιημένο Bike Friendly Hotel στην Αστυπάλαια”
Με το σήμα Bike Friendly Hotel πιστοποιήθηκε πρόσφατα το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kallichoron γίνεται το πρώτο και μοναδικό ξενοδοχείο στο νησί που λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία του προς τους επισκέπτες που επιθυμούν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ποδήλατο με την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για εξερεύνηση και ταξίδια.

Το ξενοδοχείο εκτός από τα 6 βασικά κριτήρια ικανοποιεί και 6 ακόμα από τα 10 προαιρετικά κριτήρια που θέτει το σήμα Bike Friendly Hotel, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πλήρη υποστήριξη στους ταξιδιώτες ποδηλάτες που αρέσκονται στον εναλλακτικό τουρισμό περιπέτειας.
Η Καρολίνα Αλκαλάι, Hotel Manager και υπεύθυνη του προγράμματος Kallichoron Goes Green του Kallichoron Art Boutique Hotel δήλωσε:

«Το ποδήλατο είναι μία δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και επιτρέπει την επαφή με τη φύση. Παράλληλα, η συνεισφορά στην αειφορία και στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων και «πράσινων» πρακτικών στις δραστηριότητές μας αποτελεί για εμάς στο Kallichoron στάση ζωής και αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας μας.

Συνεπώς, είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που αποκτήσαμε το σήμα Bike Friendly Hotel. Με ιδιαίτερη αγάπη για τον θεματικό τουρισμό, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ΝΑΤΤΟΥΡ και διευρύνουμε την συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), προσβλέποντας να κάνουμε την Αστυπάλαια και το Kallichoron σημείο συνάντησης ποδηλατικών τουριστών».

Διαβάστε ακόμη

Τα έξοδα αποκατάστασης του εσωτερικού της Ι.Μ. της Παναγίας Πορταΐτισσας δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Μέγα πρότζεκτ 2.000 στρεμμάτων στην Αστυπάλαια