Γλιτώνουν το 500άρικο, όχι όμως και το πρόστιμο

 Στη διακριτική ευχέρεια των Ενώσεων αφήνει η ΕΠΟ τον καθορισμό του ύψους του προστίμου, το οποίο θα επιβάλλεται σε ομάδες, οι οποίες θα παραιτούνται από ένα επίσημο παιχνίδι.

Ο νέος ΚΑΠ (άρθρο 17, αδυναμία συμμετοχής ομάδας σε αγώνα) προβλέπει χρηματική ποινή, η οποία θα κυμαίνεται πλέον από τα 50 έως τα 500 ευρώ και όχι 500… ακατέβατα, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Βασική προϋπόθεση είναι το σωματείο να ειδοποιήσει για την αδυναμία του τη διοργανώτρια αρχή, με αιτιολογημένο έγγραφό του, τέσσερις μέρες πριν από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

 Επιπλέον, μάδα που δηλώνει εμπρόθεσμα αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, η οποία όμως δεν κρίνεται δικαιολογημένη από τη διοργανώτρια ή ομάδα που αρνείται να αγωνιστεί στην έδρα αντιπάλου της, ο οποίος όμως είχε μετακινηθεί για τον αγώνα του πρώτου γύρου, υποχρεούται να καταβάλλει επιπλέον και κατά περίπτωση, αποζημίωση που καθορίζεται με απόφαση της διοργανώτριας τόσο στο αντίπαλο σωματείο όσο και στην διοργανώτρια του πρωταθλήματος.

«Σπάει» η ποινή για ομάδα που αποχωρεί    
 Με την ποινή της αφαίρεσης πέντε βαθμών από την τρέχουσα βαθμολογία της και άλλων πέντε από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (και όχι με δέκα μόνο από την τρέχουσα) θα τιμωρούνταν η Τήλος, αν η Πειθαρχική Επιτροπή εκδίκαζε την υπόθεση της αποχώρησής της από το παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρδου βάσει του άρθρου 21 (μη τέλεση ή διακοπή αγώνα) του νέου ΚΑΠ.