Ροδίων Άθλησις: Όνειρο ήταν και πάει…

Τελικά η απόφαση που περίμενε το «Ροδίων» αλλά και όλοι οι φίλοι του βόλεϊ από την ΕΣΑΠ, δεν ήταν αυτή που ήθελαν και το «Ροδίων» τελικά δεν αλλάζει Κατηγορία, καθώς παραμένει  στην Α2 των ανδρών του βόλεϊ.

Η ΕΣΑΠ δεν θέλησε να αντικαταστήσει τον Εθνικό Πειραιά στην Volley League, αλλά να αναδιαρθρώσει την Κατηγορία χρόνο με το χρόνο σταδιακά, μειώνοντας τις ομάδες από 12 σε 10.

Τη θέση του Εθνικού διεκδικούσαν το «Ροδίων Άθλησις» και η Δραπετσώνα, που είχαν στείλει επίσημα επιστολή. Η απόφαση της ΕΣΑΠ έστειλε την αντικατάσταση του Εθνικού… στην αναβάθμιση της Κατηγορίας, κάτι που αναφέρει και σε σχετική της ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει:
«Μετά από διεξοδική συζήτηση και προβληματισμό πολλών ετών και με αφορμή την αποχώρηση του Εθνικού Πειραιώς από την ΕΣΑΠ, τα ΤΑΑ πήραν γενναία απόφαση να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναβάθμισης του ελληνικού πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα με ορίζοντα τριετίες αρχίζοντας από τη σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων στην κατηγορία.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της σταδιακής μείωσης του αριθμού των ομάδων, αποφασίστηκε από τη σεζόν 2018-19 να μην αναπληρωθεί η θέση του ΤΑΑ Εθνικού Πειραιώς που αποχωρεί και δεν θα αγωνιστεί σε καμία κατηγορία (2018-19).

Τα ΤΑΑ ανταποκρινόμενα στον ανωτέρω σχεδιασμό αποφάσισαν με υπευθυνότητα όπως από τις 11 ομάδες που θα αγωνιστούν τη σεζόν 2018-19 να υποβιβαστούν πάλι οι δύο (2) ομάδες. Την περίοδο 2019-20 θα υποβιβαστούν - προβιβαστούν με αντίστοιχη πρόβλεψη στις προκηρύξεις ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ (και μετά από συνεννόηση των δύο φορέων) τόσες ομάδες ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων θα είναι δέκα (10) στη Volley League.

Για την απόφαση των ανωτέρω αλλαγών θα ενημερωθεί άμεσα η ΕΟΠΕ. Σημειώνεται πως με έγγραφα τους προς την ΕΑΠ δύο σωματεία εξέφρασαν την πρόθεση τους να αναπληρώσουν τη θέση του Εθνικού Πειραιώς εφόσον η ΕΣΑΠ αποφάσιζε την προσθήκη και δωδέκατης (12ης) ομάδας στην Volley League.
Τα σωματεία αυτά είναι η Ροδίων Άθλησις και ο ΔΑΣ Δραπετσώνας. Η ΕΣΑΠ ευχαριστεί δημόσια τις διοικήσεις τους για το ενδιαφέρον τους.»

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΩΡΙΣ
Το «Ροδίων» με δεδομένη την απόφαση της ΕΣΑΠ, να προχωρήσει σταδιακά σε μείωση των ομάδων στη Volley League, έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό του για την Α2 πολύ νωρίς και τώρα πλέον δεν μένουν παρά λίγες κινήσεις, για να τον ολοκληρώσει και να μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας.