Στην τετράδα του τίτλου τα Modela

Στην τετράδα του τίτλου τα Modela

Στην τετράδα του τίτλου τα Modela

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 153 ΦΟΡΕΣ

Αν και είδαν τη διαφορά των 19 πόντων να εξανεμίζεται πολύ γρήγορα, πήραν τη νίκη– πρόκριση με 73-67 κόντρα στον Ιβίσκο

Με τους καλύτερους οιωνούς, όσον αφορά το θέαμα και την αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, ξεκίνησε η προημιτελική φάση του 7ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνει γι’ ακόμη μία χρονιά με την ανάλογη επιτυχία ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου.

Το βράδυ της Τρίτης, τα Modela πήραν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης, επικρατώντας πολύ δύσκολα του Ιβίσκου με 73-67. Εκεί θα αναμετρηθούν με το νικητή της αποψινής συνάντησης (20.00’) Underdogs – Χαβαλένθια.

Δίκαιη ρεβάνς
Ο Ιβίσκος είχε νικήσει εξίσου δύσκολα στον ημιτελικό του 3ου εργασιακού τουρνουά που είχε διοργανώσει όλο το χειμώνα το Ροδίων Άθλησις και την περασμένη Τρίτη τα Modela πήραν δίκαιη ρεβάνς για τον τότε αποκλεισμό τους.


Σε γενικές γραμμές, έπαιξαν καλύτερα, πιο ομαδικά, είχαν περισσότερες λύσεις και ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με διαφορά δεκαεννέα πόντων λίγο πριν τελειώσει το 3ο δεκάλεπτο. Βέβαια, ο Ιβίσκος παίρνει τα εύσημα για το πείσμα του και την απόφασή του να μην παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα.

Έκανε το 59-40, 66-66 με μία βολή του Τσιτσούλα (αν ευστοχούσε και στη δεύτερη, θα έδινε και προβάδισμα στην ομάδα του) περίπου 80’’ πριν το τέλος του αγώνα. Όμως, η αστοχία του στις ελεύθερες βολές τον «πρόδωσε» στα κρίσιμα σημεία και τα Modela πήραν την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Οι νικητές δυσκολεύονταν να «χτίσουν» μία διαφορά ασφαλείας καθώς το 20-13 (11’) έγινε πολύ γρήγορα 20-18 αλλά και 26-26, με τον Παναγιώτη Φυλτζανίδη να έχει ήδη έντεκα πόντους.

Με το τρίτο του τρίποντο, ο Κώστας Τσαλίκης μείωσε σε 34-31 όμως τα Modela «πάτησαν» καλύτερα στο παρκέ με τρεις κοντούς (Γιορδαμνή, Σαντιμπαντάκη και Παπαγιάννη) και τον Αγαπητό να βγάζει πολλή δουλειά στα ριμπάουντ. Έτσι, στο 25’ με τρεις διαδοχικούς αιφνιδιασμούς το σκορ έγινε 49-33 και με δύο βολές του Γιάννη Μελεκίδη 54-36.


Ο Ιβίσκος σημείωσε δύο γρήγορα καλάθια με τον Τσαλίκη αλλά ο Σαντιμπαντάκης «απάντησε» με τρίποντο για το 57-40 και ο Κοκορόγιαννης έγραψε το +19, ένα λεπτό πριν τελειώσει η 3η περίοδος. Όμως, αντί τα Modela με το μομέντουμ που είχαν αποκτήσει να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και την πρόκριση, χαλάρωσαν «επικίνδυνα» δίνοντας χώρο στον αντίπαλό τους να διεκδικήσει τη νίκη. Και ο αντίπαλος δεν ήταν όποιος κι όποιος αλλά μία ομάδα με έμπειρα παιδιά, καλούς σουτέρ και γρήγορους περιφερειακούς.

Πριν καν τελειώσει το δεκάλεπτο, ο Ιβίσκος είχε μειώσει από το 59-40 στο 61-45 και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου σε 61-51, με επιμέρους σκορ 2-11. Τα Modela «κόλλησαν» επιθετικά και αμυντικά και στο 34’ Φυλτζανίδης και Τσαλίκης μείωσαν κι άλλο (61-56). Στο 36’ ο Κωστάκης έκανε το 64-63 με γκολ φάουλ όμως πέρασαν δύο λεπτά για ν’ αλλάξει το σκορ, με τον Κοκορόγιαννη να κάνει το 66-63 με δύο βολές.

Ο Καστέλλας, του οποίου δεν του πήγαν καλά τα σουτ ή τα ντράιβ εκείνη τη βραδιά, έχασε δύο βολές αλλά ο Μωραΐτης με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έγραψε το 66-65. Στα τελευταία εκατό δευτερόλεπτα, ο κατά τα άλλα πολύ καλός Τσάρας έχασε κι αυτός δύο βολές και στα 83’’ ο Τσιτσούλας με 1/2 βολές ισοφάρισε το παιχνίδι.


Ο Ιβίσκος ήταν έτοιμος να παίξει το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης χωρίς τους Τσαλίκη, Καστέλλα, Φιλιππόπουλο και Καμπουράκη οι οποίοι βρίσκονταν με πέντε φάουλ στον πάγκο. Ο Παπαγιάννης πέτυχε το τελευταίο σουτ εντός πεδιάς (69-66 στα 43’’) προτού ακολουθήσει η γνωστή «ρώσικη ρουλέτα» των βολών.

Μωραΐτης και Κορρός είχαν από δύο άστοχες και στα 23’’ ο Κωστάκης πέτυχε μία στις δύο για το 69-67. Ο Τσάρας ήταν ψύχραιμος στα 17’’ και με 2/2β. έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων στα Modela. Ο Φυλτζανίδης έψαξε το τρίποντο αλλά ήταν άστοχος στη γρήγορη επίθεση του Ιβίσκου και στα 10’’ ο Παπαγιάννης σφράγισε τη νίκη με ακόμη δύο βολές. Το 73-67 ήταν και το τελικό σκορ αφού οι οδηγίες του Στέλιου Κωνσταντινίδη στο τελευταίο τάιμ άουτ κατέληξαν εκ νέου σε άστοχο μακρινό σουτ.

Δεκάλεπτα: 15-11, 30-28(ημιχρ.), 61-45, 73-67
Διαιτητές: Φάκαρος, Μητσού, Τσατταλιού

Modela (Μαγριπλής): Παπαγιάννης 13(1), Τσάρας 5, Κοκορόγιαννης 8, Κορρός 8, Κρητικός 6, Σαντιμπαντάκης 11(1), Φάντης 5(1), Γιορδαμνής 6, Μελεκίδης 7, Αγαπητός 4, Χαραλάμπης.
Ιβίσκος (Κωνσταντινίδης): Τσαλίκης 19(3), Μωραΐτης 8, Κωστάκης 8, Φυλτζανίδης 20(4), Καμπουράκης 2, Φιλιππόπουλος 3, Τσιτσούλας 7(1), Φλωκιού, Καστέλλας.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας