Ανοιχτό τουρνουά όπως... εθνικές κατηγορίες

Ανοιχτό τουρνουά όπως... εθνικές κατηγορίες

Ανοιχτό τουρνουά όπως... εθνικές κατηγορίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 99 ΦΟΡΕΣ

Με τρεις διαιτητές διεξήχθη ο πρώτος προημιτελικός του τουρνουά αλλά και όλα τα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωσή του

Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε παρακολουθήσει την πρώτη απόπειρα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου να εφαρμόσει στην πράξη τη μηχανική των τριών διαιτητών, σε μία προσπάθεια εκμάθησης του νέου μοντέλου διαιτησίας που προσβλέπει στη βελτίωση κι εξέλιξη του αθλήματος.

Την περασμένη Τρίτη, και πάλι στο πλαίσιο του ανοιχτού τουρνουά του ΔΟΠΑΡ, παρακολουθήσαμε τον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης να τον σφυρίζουν τρεις και όχι δύο διαιτητές, όπως είχε ανακοινωθεί.

Ο Άρης Φάκαρος, ο Γιώργος Μητσού και η Έφη Τσατταλιού προσπάθησαν να διευθύνουν τη δύσκολη αυτή αναμέτρηση με τη μηχανική τριών διαιτητών, όπως δηλαδή συμβαίνει στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία και φυσικά σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η μηχανική των τριών διαιτητών είναι αρκετά διαφορετική με εκείνη των δύο, διαφορετικές οι θέσεις που παίρνουν στο παρκέ και απαιτεί ακόμη καλύτερη συνεργασία.

Οι τρεις τους τα πήγαν αρκετά καλά για πρώτη προσπάθεια δεδομένου ότι δεν διαθέτουν ανάλογη εμπειρία (μόνο ο Φάκαρος είχε σφυρίξει σε 1-2 παιχνίδια τα προηγούμενα χρόνια με δύο συναδέλφους).

Στα επόμενα παιχνίδια και μέχρι το τέλος του τουρνουά θα σφυρίζουν τρεις διαιτητές.

Διαβάστε ακόμη

Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Πιθανό να ανέβει και τρίτη ομάδα

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας