Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γενική συνέλευση της ΑΝ.ΔΩ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γενική συνέλευση της ΑΝ.ΔΩ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γενική συνέλευση της ΑΝ.ΔΩ.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Το έργο που επιτελεί η «Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Ε.» (ΑΝ.ΔΩ.) ως μοχλός ανάπτυξης για την τοπική οικονομία, επαναβεβαιώθηκε και αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της.

Στη Γενική Συνέλευση εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο, έλαβαν μέρος βέβαια και εκπρόσωποι των μετόχων. Ειδικότερα, μετείχαν η κα Βάσω Ξεπαπαδάκη, Πρόεδρος της Εταιρείας, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου, η κα Ρένα Παυλάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Αντώνης Χατζηιωάννου εκπρόσωπος της ΕΑΣΔ κ.α.

Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης βέβαια ήταν να εγκρίνουν οι μέτοχοι τον ισολογισμό του 2017, όπως και έγινε. Στη συνέχεια, η Διοίκηση έκανε ενημέρωση στους μετόχους και σύμφωνα με αυτήν, το 2017 έκλεισε με κέρδη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αφού το 2016 ήταν φτωχό σε προγράμματα.

Ιδιαίτερα σημαντικό για τους φορείς στην περιοχή μας είναι η ενημέρωση ότι άνοιξε η πρώτη πρόσκληση για το LEADER, που έχει να κάνει με έργα δημόσιου χαρακτήρα και η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 3 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν Δήμοι αλλά και αθλητικοί σύλλογοι για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, δηλαδή γηπέδων, στα νησιά.

Μάλιστα, ήδη έχει επιδειχθεί μεγάλο ενδιαφέρον και μοναδικό αρνητικό σημείο είναι ότι τα χρήματα της κατανομής είναι λίγα προς το παρόν. Ωστόσο, η ΑΝ.ΔΩ. θα ζητήσει από το Υπουργείο αύξηση της χρηματοδότησης όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Η δεύτερη πρόσκληση απευθύνεται καθαρά σε ιδιώτες επενδυτές και η χρηματοδότηση φθάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η κατανομή, τόσο για τα έργα δημόσιου χαρακτήρα όσο και για τους ιδιώτες, συνολικά ανέρχεται στα 10,5 εκατ. ευρώ για τη νέα προγραμματική περίοδο. Από την ΑΝ.ΔΩ. πάντως θεωρούν ότι η χρηματοδότηση θα αυξηθεί αφού την προηγούμενη προγραμματική περίοδο έφθασε στα 20 εκατ. ευρώ για τα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο αφού χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 300 αιτήματα ιδιωτών για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Έτσι, το συμπέρασμα που εξήχθη για ακόμα μία φορά κατά τη χθεσινή συνέλευση είναι ότι η ΑΝ.ΔΩ. βοηθάει την οικονομία στα Δωδεκάνησα και για τη δημιουργία έργων υποδομής, έστω και μικρών, αλλά κυρίως κινεί την αγορά και γενικά αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Διαβάστε ακόμη

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου