Γιάννης Παππάς: «Υπό άλλες συνθήκες θα καλωσορίζαμε τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς, αναφέρει τα εξής:

Υπό άλλες συνθήκες θα καλωσορίζαμε τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά από την κυβέρνηση, ως μία επιστροφή στην πολιτική που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

 Το Φθινόπωρο του 2014 παλεύαμε σκληρά για να κρατήσουμε τους συντελεστές, σε συνεργασία με ανθρώπους της αγοράς των νησιών μας.

Τότε στα Δωδεκάνησα, υπό ασφυκτικές πιέσεις και με ολονύκτιες (πραγματικές) σκληρές διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να δώσουμε την «ανάσα» στις επιχειρήσεις, ενωμένοι ως γροθιά με τους θεσμικούς, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Καμπουράκη Αντώνη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Μηνά Χατζημιχάλη καθώς και τον Κώστα Κωνσταντινίδη αντιπρόεδρο ΣΕΤΕ και ξενοδόχο Ρόδου, οι οποίοι θυσίασαν μέρος της Ανάπτυξης των Επιχειρήσεων του Κλάδου τους για να κρατήσουν το Οξυγόνο και την Ανάπτυξη σε όλα τα Δωδεκάνησα!

Απαιτούμε να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής τον οποία κρατήσαμε στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει πλήρως απολέσει ως διαπραγματευτικό χαρτί πράγμα που είναι κόντρα στα νησιά μας που δέχονται το μεγάλο πλήγμα των προσφυγικών ροών.

Αφού το κυβερνητικό πυροτέχνημα της μείωσης του ΦΠΑ έκανε τον απαραίτητο θόρυβο, λίγες μόλις μέρες μετά μάθαμε τον λογαριασμό, όπως μαθαίνουμε ακόμα τον λογαριασμό της υπερήφανης διαπραγμάτευσης του 2015.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει ισοδύναμα 28 εκ. ευρώ, τα οποία δεν φτάνουν για να καλύψουν τα έσοδα που έχει προϋπολογίσει το υπουργείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ακόμα κι αν τα βρουν οι μαθητευόμενοι μάγοι όμως, η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο, τη στιγμή που είναι Ιούλιος, η τουριστική σεζόν ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες και ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.

Πίσω από την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ κρύβεται η συμφωνία του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο να δεχτούν τα ήδη επιβαρυμένα νησιά μας περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Με τη λεπτομέρεια να είναι ότι ο ΦΠΑ, ακόμα κι αν εφαρμοστεί, τον Δεκέμβριο θα επιστρέψει, αλλά όσοι αποβιβαστούν στα νησιά μας δεν θα φύγουν και θα παραμείνουν.

Θα πρέπει λοιπόν να αντιληφθούν, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ στο Μαξίμου, ότι οι κάτοικοι των νησιών μας που δέχονται εδώ και τρία συνεχή χρόνια το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις με ψυχραιμία και περηφάνια και δεν επιτρέπεται να τους εμπαίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους, στον βωμό ενός πλαστού αφηγήματος για έξοδο από τη λιτότητα.