Μικρό αποδείχθηκε το Θέατρο της Τάφρου για τον Παπακωνσταντίνου

Το Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τους φανατικούς φίλους του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο πανέμορφος αυτός χώρος στα τείχη της Παλιάς Πόλης γέμισε ασφυκτικά με χιλιάδες κόσμου που μαζεύτηκαν από νωρίς, γύρω στις οχτώ, αποχώρησαν κοντά στη μία τα ξημερώματα, τραγουδώντας, άλλοι πιο χαμηλόφωνα και άλλοι με περισσότερα …μπάσα, τις μελωδίες που μόλις είχαν ακούσει από τα χείλη του «αιώνιου έφηβου» της ελληνικής ροκ μουσικής.

Οι όποιες μουρμούρες και ο εκνευρισμός για την καθυστερημένη έναρξη εισόδου στο Θέατρο εξαφανίστηκαν παντελώς μόλις τα φώτα χαμήλωσαν και ανέβηκαν στη σκηνή αρχικά οι Ανδρέας Αποστόλου (πιάνο / keyboards), Βαγγέλης Πατεράκης (ηλεκτρικό μπάσο), Στέφανος Δημητρίου (τύμπανα), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα), Γιάννης Αυγέρης (κιθάρες, πνευστά) και Μαίρη Μπρόζη (βιολί, τραγούδι) και μετά ο ίδιος ο Βασίλης.

Με το πρώτο «γραντζούνισμα» της κιθάρας, το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και σιγόνταρε με ακρίβεια τον Παπακωνσταντίνου και τα «Έφηβα Γεράκια» του, με το στίχο του τραγουδιού «Κράτα ρε φίλε γερά» να αποτελεί το φετινό σύνθημα της περιοδείας του ανά την Ελλάδα για την επέτειο των 45 χρόνων καριέρας!


Πώς χωρούν 45 χρόνια αναρίθμητων επιτυχιών και συνεργασιών, με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μάνος Λοΐζος, ο Μίκης Θοδωράκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νικόλας Άσιμος, ο Σταύρος Ξαρχάκος κ.ά., μέσα σε τρεις ώρες; Ο Βασίλης αποφάσισε φέτος να είναι πιο συναισθηματικός στις συναυλίες του. Άφησε στην άκρη τα κακώς κείμενα της πολιτικής σκηνής του τόπου μας και εστίασε στις καρδιές των ανθρώπων.

Επιστρέφοντας στο σανίδι για το δεύτερο μέρος της βραδιάς, με το τραγούδι - σήμα κατατεθέν, τη «Σφεντόνα», έστρεψε το μικρόφωνο στον κόσμο και χαμογελώντας πλατιά άκουγε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, να τραγουδούν σαν σε χορωδία, χωρίς να χάσουν ούτε στίχο. Κι ακολούθησε το ίδιο με τον «Μαύρο Γάτο», «Γι’ αυτό κρύψου» και φυσικά τον «Γουίλι».

Είπε τις πιο διάσημες μπαλάντες του, «Στέλλα», «Πριν το τέλος», «Πόρτο Ρίκο», «Άνοιξέ μου να κρυφτώ» κ.ά., ερμηνεύοντας μοναδικά και στο ανκόρ έκλεισε τη συναυλία του, μπροστά σε ένα θέατρο με όλον τον κόσμο όρθιο να τραγουδά μαζί του, «Χαιρετίσματα στην εξουσία», «Ελλάς»…
Βασίλη, εις το επανιδείν.