Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τη μίσθωση της Νέας Αγοράς

Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τη μίσθωση της Νέας Αγοράς

Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τη μίσθωση της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1195 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου Φ. Χατζηδιάκος

Ακόμα και πριν από τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να έχει στα χέρια του, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος την τεχνική έκθεση των εκτιμητών για τη μισθωτική αξία της Νέας Αγοράς, και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, περί τα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να είναι έτοιμη η διακήρυξη για να βγει «στον αέρα» ο διεθνής διαγωνισμός για τη συνολική μίσθωση του εμβληματικού κτιριακού συγκροτήματος της Ρόδου δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου!

Τα παραπάνω, είναι το χρονοδιάγραμμα που έδωσε χθες ο Δήμαρχος, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, κάτι που θα αποτελέσει και την απαρχή ενός ριζικού «λίφτινγκ» στην αισθητική και τη λειτουργία της βιτρίνας της πόλης της Ρόδου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημέρωση που έκανε, χθες, ο κ. Χατζηδιάκος, καταρχήν θύμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο πήρε μία απόφαση με την οποία ανέθεσε σε ένα τεχνικό γραφείο εκτιμητών να ολοκληρώσει τη μελέτη και την πρόταση της τόσο για τη μισθωτική αξία της Νέας Αγοράς, όσο και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Επίσης, σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του Δήμου που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή τη σύμβαση, να προτείνουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να περιληφθεί κάποιος όρος στη διακήρυξη ώστε οι καταστηματάρχες που βρίσκονται εκεί πολλά χρόνια και είναι συνεπείς και οι επιχειρήσεις τους βιώσιμες, να έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν και να συμφωνήσουν με τον όποιο ανάδοχο βγει για τη μίσθωση του συνόλου των καταστημάτων.

Όσο για το τι θα προβλέπει αυτή η διακήρυξη, ο κ. Χατζηδιάκος, ανέφερε, καταρχήν, ότι υπάρχει μία μελέτη από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, σύμφωνα με την οποία οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κτιριακό συγκρότημα ανέρχονται στα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ. Δεύτερον, θα οριστεί το μίσθωμα, πώς θα αναπροσαρμόζεται αυτό σε βάθος χρόνου, τρίτον πώς θα δοθεί η δυνατότητα σε κάποιους καταστηματάρχες να έρθουν σε συνεννόηση συνάπτοντας υπομίσθωση με τον επενδυτή που θα αναδειχθεί από αυτόν το διαγωνισμό.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος ευχήθηκε να είναι κάποιος που γνωρίζει την αγορά της Ρόδου γιατί, όπως είπε, πολλά ακούγονται και πολλά του προσάπτουν, τα οποία τα διαψεύδει κατηγορηματικά, ότι δηλαδή έχει προσυμφωνήσει σε κάτι. Όπως είπε, πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό με εγγυήσεις και κριτήρια και αν έρθει ένας πολύ σοβαρός όμιλος ή και πολλοί, αυτοί θα είναι και εκείνοι που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος μπορεί να παρέμβει σ’ αυτή τη διαδικασία.

Σημείωσε, ακόμη, ότι όλα τα παραπάνω γίνονται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων γιατί σε περίπτωση που δεν προχωρήσει αυτός ο ενιαίος διαγωνισμός και έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις για αυθαίρετα καταστήματα στο εσωτερικό της Νέας Αγοράς κτλ., εάν γίνουν μεμονωμένοι διαγωνισμοί, δηλαδή να μισθωθούν ένα-ένα τα καταστήματα, στην περίπτωση αυτή υπάρχει κίνδυνος πάρα πολλοί να χάσουν τα καταστήματα που έχουν αφού ο καθένας θα μπορεί να υπερθεματίζει. Τόνισε, λοιπόν, ότι είναι και προς το συμφέρον των καταστηματαρχών να γίνει μία ενιαία μίσθωση και να έρθουν, όπως προβλέπει ο νόμος, να διαπραγματευτούν με τον μισθωτή. Σημασία, κατά τον ίδιο, έχει ότι όποιος αναλάβει αυτή τη μακροχρόνια μίσθωση, υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνει και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κτιριακό συγκρότημα.

«Πρέπει να αλλάξει το σύνολο του κέντρου της πόλης!», είπε ο κ. Χατζηδιάκος και ανέφερε ότι η αξιοποίηση της Νέας Αγοράς συνδυάζεται με τη λειτουργία του «Ήχος και Φως», με την πρόοδο στη διαδικασία του διαγωνισμού της μαρίνας Μαντρακίου, όπως ενημερώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, και με τη νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση που πιστεύει ότι θα είναι έτοιμοι από πλευράς διαδικασιών μέχρι το Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μονοδρόμηση του δρόμου που διέρχεται μπροστά από το τουριστικό λιμάνι με διπλή λωρίδα, και θεωρεί ότι αυτό θα δώσε μία άλλη διάσταση στη λειτουργία της πόλης.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια