Νέο περιστατικό παράνομης ναύλωσης τουριστικού σκάφους

Άλλο ένα τουριστικό σκάφος εντοπίστηκε να ενοικιάζεται για ταξίδια αναψυχής χωρίς άδεια, αυτή τη φορά στη Νίσυρο!

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, αφού στις αρχές Ιουλίου κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο λιμάνι της Κω.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαπιστώθηκε, προχθές το απόγευμα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Νισύρου του Λιμεναρχείου Κω, ότι  το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «SIRENE II» σημαίας Γαλλίας, που βρισκόταν στο λιμάνι Μανδράκι της Νισύρου, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Ν.4256/2014.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η ναύλωση του τουριστικού πλοίου, στο οποίο επέβαιναν οκτώ (08) αλλοδαποί, για το χρονικό διάστημα από 13-07-2018 έως 22-07-2018, χωρίς να έχει συνταχθεί και θεωρηθεί το προβλεπόμενο ναυλοσύμφωνο.

Από τη Λιμενική Αρχή Νισύρου του Λιμεναρχείου Κω, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως και την Κυριακή 8 Ιουλίου απαγορεύθηκε ο απόπλους τουριστικού πλοίου στην Κω, διότι ναυλώνονταν παράνομα. Όπως έγινε γνωστό, το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής ''BONAVENTURA'' σημαίας Η.Π.Α. ήταν αυτό που σε έλεγχο βρέθηκαν να επιβαίνουν πέντε (05) αλλοδαποί, και το οποίο όπως διαπιστώθηκε τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς είχε εκναυλωθεί, για το χρονικό διάστημα από 07-07-2018 έως 14-07-2018 έναντι του ποσού δύο χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα επτά λιρών και εξήντα οκτώ λεπτών (2.457,68), χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια. 

Επιπλέον, κατά τη διενέργεια του ελέγχου είχε διαπιστωθεί ότι το ''BONAVENTURA'' διαφημιζόταν σε διεθνή ιστοσελίδα προς εκναύλωση με σκοπό την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής.

Από το Λιμεναρχείο Κω, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BONAVENTURA'', ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων. 

Πάντως οι έλεγχοι θα συνεχίσουν το ίδιο εντατικά καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.