Ιδρύεται στη Ρόδο παράρτημα του συλλόγου Αμερικής «Απόλλων»

Ιδρύεται στη Ρόδο παράρτημα  του συλλόγου Αμερικής «Απόλλων»

Ιδρύεται στη Ρόδο παράρτημα του συλλόγου Αμερικής «Απόλλων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Στο Γυμνάσιο Σορωνής, πραγματοποιήθηκαν χτες οι εργασίες του παρροδιακού συλλόγου Σορωνής Αμερικής «ΑΠΟΛΛΩΝ», με αφορμή την παρουσία αρκετών μελών του στο «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Ασκληπειό.

Εκτενή αναφορά έκανε για την ιστορία του συλλόγου, ο πρόεδρός του Ηλίας Τομάζος που κατάγεται από τη Σορωνή, και μάλιστα υπογράμμισε ιδιαίτερα την προσφορά του δασκάλου Κωνσταντίνου Μπονιάτη, ενώ, όπως είπε, οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στην Πενσυλβάνια.

Ακολούθως ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σορωνής Αντώνης Σαββάκης αναφέρθηκε στο χωριό, τονίζοντας ότι έχει περίπου 1.500 κατοίκους, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν και στη μεγάλη βοήθεια που παρέχει ο εθελοντισμός.
Ειδική αναφορά έκανε στο πανηγύρι του Αγίου Σουλά που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες τονίζοντας ότι έχει μία ιστορία περίπου 80 ετών.

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα όσα είπε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Μάνος Κόκκινος, η οικογένεια του οποίου γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει ξενιτιά. Έκανε λόγο για τη ζεστή ατμόσφαιρα που υπάρχει στον σύλλογο, τονίζοντας ότι η συνεργασία και η αγάπη με τους φορείς της Ρόδου θα συμβάλει σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον Ηλία Τομάζο ως «νέο δάσκαλο του γένους» που μεταφέρει πολιτισμό, πνεύμα και παιδεία σε όλο τον κόσμο συμβάλλοντας έτσι στο να γίνει γνωστή η Ελλάδα και η Ρόδος, γεγονός που μας κάνει υπερήφανους και φυσικά η Ρόδος του οφείλει γι’ αυτό πολλά.

Ο πρώην δήμαρχος Καμείρου Στέφανος Δημητράς, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Ηλίας Τομάζος συνεχίζει με κουράγιο και δύναμη το έργο που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, ενώ η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου, υπογράμμισε ότι ο δήμος στοχεύει σε περισσότερες δράσεις ώστε να στηρίξει τον σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει το νησί μας και την πατρίδα μας.

Στη συνέχεια ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου, Σπύρος Συρόπουλος στάθηκε στην αποτελεσματικότητα της συνεργασίας ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει η απόσταση, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του πανεπιστημίου και του συλλόγου.

Κατά τις εργασίες μίλησαν αρκετά μέλη του συλλόγου, και τα όσα είπαν διέκρινε η νοσταλγία για τον τόπο, οι αναμνήσεις από όσα έζησαν στην πατρίδα πριν φύγουν για την Αμερική, και φυσικά η συγκίνηση.
Μάλιστα όπως είπε κάποιος «η ψυχή μας είναι εδώ, και θα θέλαμε τα παιδιά μας να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα» ενώ όπως ανακοινώθηκε ιδρύεται και στη Ρόδο, παράρτημα του παρροδιακού συλλόγου Αμερικής «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Από  τη χθεσινή εργασία του παρροδιακού συλλόγου Αμερικής
Από τη χθεσινή εργασία του παρροδιακού συλλόγου Αμερικής

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης