Διαρρήξεις σπιτιών στις Φάνες

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Φάνες της Ρόδου, εξαιτίας περιστατικών διαρρήξεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν σπίτι ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 5000 ευρώ. Η διάρρηξη έγινε στις 15 Ιουλίου 2018 το χρονικό διάστημα από τις 8 έως τις 11 το βράδυ, οπότε και οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών του σπιτιού, αφού παραβίασαν το παράθυρο, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν τα χρυσαφικά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιδιοκτήτρια στους αστυνομικούς, η αξία τους φθάνει τις 5000 ευρώ.

Αλλά και δύο ημέρες αργότερα, καταγγέλθηκε και μία ακόμη περίπτωση διάρρηξης σπιτιού στο ίδιο χωριό. Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν και πάλι παράθυρο οικείας μπήκαν μέσα με σκοπό την κλοπή όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους,  καθώς δεν υπήρχε κάτι αξίας εκεί με αποτέλεσμα να φύγουν άπρακτοι. Ωστόσο προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι στην προσπάθειά τους να βρουν οτιδήποτε αξίας. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει ενημερωθεί η αστυνομία της περιοχής η οποία διενεργεί και τη σχετική προανάκριση.