Ελεύθερος αφέθηκε 39χρονος εμπλεκόμενος σε «κύκλωμα» με πλαστά έγγραφα

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 39χρονος Ιρακινός που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε «κύκλωμα» που προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπούς διευκολύνοντάς τους να ταξιδέψουν παράνομα.

Ο αλλοδαπός,  σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος προσήχθη χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 39χρονος από το Ιράκ αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και 21χρονος Ρουμάνος,  ο οποίος επίσης έχει αφεθεί ελεύθερος.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 16 Ιουλίου 2018 το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου εντόπισαν τον 21χρονο αλλοδαπό και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αποσκευή που μετέφερε τρία πλαστά ιταλικά δελτία ταυτότητας.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 21χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή,  του 39χρονου Ιρακινού που διέμενε στη Ρόδο, έχοντας ως «αποστολή» του την έκδοση καρτών επιβίβασης και τη διάθεσή τους σε αλλοδαπούς που επιχειρούσαν να ταξιδεύσουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αξιοποιώντας τα συγκεντρωθέντα στοιχεία της έρευνας εντόπισαν και συνέλαβαν στις 17 Ιουλίου το μεσημέρι τον 39χρονο κατηγορούμενο.

Τα πλαστά δελτία ταυτότητας κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.