Στ’ ανοικτά τα σκάφη του Ράλλυ Αιγαίου

Στ’ ανοικτά τα σκάφη του Ράλλυ Αιγαίου

Στ’ ανοικτά τα σκάφη του Ράλλυ Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε ο ενδιαφέρων αυτός ιστιοπλοϊκός αγώνας, παρουσία στα πληρώματα και Ολυμπιονικών. Την Τρίτη θ’ αναχωρήσουν οι συμμετέχοντες από την Αμοργό για τους Λειψούς

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας, άνοιξε πανιά ο στόλος του «55ου Ράλλυ Αιγαίου» έχοντας πρώτο σταθμό χθες την Αμοργό. Στις 19 Ιουλίου, στο Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κυβερνητών και η υποδοχή των πληρωμάτων.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης τίμησε τον κυβερνήτη του ιστορικού θωρακισμένου καταδρομικού, Αρχιπλοίαρχο Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο (Π/Ν).

Η εκκίνηση του αγώνα, στο οποίον παίρνουν μέρος κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους ανοικτής θάλασσας, πραγματοποιήθηκε από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας», στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το «Γ. Αβέρωφ».

Με τον στόλο του ιστορικού θεσμού αγωνίζονται και οι Δημήτρης Δεληγιάννης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, όπως και ο Δημήτρης Μούγιος, ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, στο Πεκίνο, και λάτρης της ιστιοπλοΐας.

Οι πρωταθλητές μας, μαζί με τα υπόλοιπα πληρώματα, αναμένεται να χαρίσουν στους φίλους του αθλήματος συναρπαστικές μονομαχίες και πανέμορφες εικόνες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος, παρόλο που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, δεν άντεξε να μείνει μακριά από το τιμόνι του «Bullet – Encode».


Στα αγωνιστικά σκάφη (ORCi) παίρνει μέρος για πρώτη φορά και σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Κυβερνήτες του «ALSOUMA» θα είναι ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο Πλωτάρχης, Δημήτρης Σουβαλτζής (Π/Ν).

«Είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά θα τρέξω με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στην αγωνιστική κατηγορία. Μέχρι τώρα αγωνιζόμασταν με υποδεέστερα σκάφη. Θα τρέξουμε με γνώμονα την ασφάλεια των δοκίμων και από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή του αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το τι θα έρθουμε θα το δείξουν τα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Μέσα από τη διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου, ο Δημήτρης Μούγιος γνώρισε τους αγώνες της ανοικτής θάλασσας και, έτσι, η ιστιοπλοΐα μπήκε στη ζωή του μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής του καριέρας ως κωπηλάτης. Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε με το πλήρωμα του «ΟPTIMUM» και εφέτος θα τρέξει με το «Bullet – Encode».

«Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στον ιστορικό αγώνα του Αιγαίου και ελπίζω ότι θα έχω και δεύτερη πρωτιά. Η αγωνιστική ιστιοπλοΐα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και ελπίζω αυτός ο ενθουσιασμός για το άθλημα να μην σβήσει. Τα σπορ της θάλασσας πάντα με συνεπαίρνουν. Για εμένα δεν έχει τόση σημασία η επιτυχία, όσο το ταξίδι.

Βέβαια, εάν αγαπάς αυτό που κάνεις, στο τέλος πάντα βγαίνεις νικητής, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή τύχη και καλές θάλασσες», δήλωσε ο Δημήτρης Μούγιος.

Το εφετινό επετειακό Ράλλυ Αιγαίου είναι αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας. Τα πληρώματά του θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» και σε συνεργασία με τη HELMEPA θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί καθαρισμοί των ακτών στα νησιά – σταθμούς του αγώνα που έβαλε τα θεμέλια στην ελληνική ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας. Τα νησιά της εφετινής διαδρομής των 350 ν.μ. είναι η Αμοργός, οι Λειψοί και η Πάρος.

Το πρόγραμμα:
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
Ώρα 20:30 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 1ης ιστιοδρομίας.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018
2η Offshore Ιστιοδρομία: Αμοργός - Λειψοί
Εκκίνηση: Έξω από την περιοχή του λιμένος Κατάπολα της Αμοργού, ώρα 10:00.
Διαδρομή: Κατάπολα Αμοργού – Λειψοί, απόσταση 55 ν.μ.
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018
Ώρα 20:30 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 2ης ιστιοδρομίας.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018
3η Offshore Ιστιοδρομία: Λειψοί - Πάρος
Εκκίνηση: Έξω από την περιοχή του λιμένος Λειψών, ώρα 10:00.
Διαδρομή: Λειψοί – Παροικιά Πάρου, απόσταση 84 ν.μ.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018
Ώρα 20:30 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 3ης ιστιοδρομίας.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018
Εκκίνηση: Έξω από την περιοχή του λιμένος Παροικιά της Πάρου, ώρα 13:00.
Διαδρομή: Παροικιά Πάρου – Σούνιο, απόσταση 64 ν.μ.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018
Ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων - Δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο