Πρέπει να τηρηθούν οι προθεσμίες για τα Island Games

Εξελίσσεται θετικότατα για το νησί μας, η υπόθεση της συμμετοχής  στα island games του 2019, που θα γίνουν στο Γιβραλτάρ από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου.

Το σημαντικότερο γεγονός των ημερών, αποτελεί η καταβολή εκ μέρους του ΔΟΠΑΡ που έχει πλέον αναλάβει τον σχεδιασμό και του Δήμου Ροδίων, της συνδρομής στην IGA που ανέρχεται στα 850 Ευρώ.

Η Διεθνής Ένωση Νήσων  έχει θέσει φυσικά και κάποιες άλλες προθεσμίες –όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά μέλη-που θα πρέπει να τηρηθούν από μέρους μας , προκειμένου να είναι η Ρόδος καθ’ όλα εντάξει και έναντι της IGA αλλά και έναντι των διοργανωτών.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη προθεσμία, η Ρόδος από μέρους της δεν χρειάστηκε να κάνει την οποιαδήποτε παρατήρηση στην γενική Συνέλευση σχετικά με κανονισμούς αθλημάτων. Με βάση τους αγώνες, ισχύουν οι κανονισμοί των Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Η Ρόδος τώρα έχει κάνει γνωστό επίσης στους διοργανωτές, πως θα πάρει μέρος σε 12 αθλήματα τα οποία είναι:

Στίβος, Μπίτς βόλεϊ, Ποδηλασία, Τζούντο, Τρίαθλο, Τένις, Κολύμβηση, Σκοποβολή, Σκουός, Πίνγκ πόνγκ, Μποόυλινγκ (10 κορίνες), Ιστιοπλοϊα ενω ενδέχεται να συμμετάσχει και στο μπάσκετ το οποίο θα είναι το 13ο.   

Σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες που δεν πρέπει να παραβιαστούν από κανένα μέλος έχουν ως εξής:  
1. 10 μήνες πριν την 1/9/2018, επιλογή διαμονής, πιθανό μέγεθος αποστολής, για αθλητές συνοδούς προπονητές κ.λ.π.

2. 8 μήνες πριν, λήξη online υποβολής συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα με αριθμούς. Για το μπάσκετ πρέπει να σημειωθεί πώς υπάρχει όριο συμμετοχών στους αγώνες  16 ομάδων. Αν υπάρξουν παραπάνω θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στις ομάδες που θα έχουν πληρώσει το κόστος συμμετοχής. Γι αυτό τον λόγο είναι καθοριστική η καταβολή της συνδρομής.

3. 7 μήνες πριν στις 31/11/2018 καταβολή 10% προκαταβολής για διαμονή.

4. 6 μήνες πριν στις 31/12/2018 λήξη online δήλωσης ατομικών αθλημάτων σε αριθμούς. Γνωστοποίηση του κόστους συμμετοχής και αποστολής από την ΟΕ παραστατικού. Η πληρωμή πρέπει να γίνει 5 μήνες πριν την έναρξη, 5 Φεβρουαρίου 2019

5. 5 μήνες πριν την οριστικοποίηση του προγράμματος και γνωστοποίηση αγωνισμάτων που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω λίγων συμμετοχών.

6. 2 μήνες πριν στις 6 Μαϊου 2019on line ονομαστική καταχώρηση συμμετοχών

7. 2 μήνες πριν στις 10 Μαΐου 2019 εξόφληση κόστους διαμονών στο πρακτορείο των αγώνων.

8. 6 έως 12 Ιουλίου θα διεξαχθουν οι αγώνες

Αυτές οι προθεσμίες η IGA έχει ζητήσει να τηρηθούν από όλα τα νησιά μέλη και φυσικά από την Ρόδο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το πλαίσιο προγράμματος κάθε αθλήματος έχει ήδη κατατεθεί και την 1η του Σεπτέμβρη θα γίνει από Ροδίτικης πλευράς, η επιλογή διαμονής και θα δηλωθεί το μέγεθος όλης της αποστολής.