Ομοιότητες πολιτικής μεταξύ  Κων/νου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Ο «αείμνηστος» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, εφάρμοσε ο πρώτος και εφαρμόζει ο δεύτερος, πολιτικές πρακτικές ακριβώς όμοιες.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1965, ανέτρεψε την εντολή του 53 % ( ! ) του ελληνικού λαού. Πρωταγωνίστησε στην εγκαθίδρυση κυβέρνησης αποστατών!

Ο Αλέξης Τσίπρας, πενήντα χρόνια αργότερα - το 2015 - ανέτρεψε την εντολή του 61 % ( ! ) του ελληνικού λαού. Το ΟΧΙ το μετέτρεψε σε ΝΑΙ, σε λίγες ώρες!

Έτσι, καθιερώθηκε στη διεθνή πολιτική ορολογία η λέξη «κωλοτούμπα»!

Ο Κων/νος Μητσοτάκης, το 1989, για ένα υπαρκτό σκάνδαλο (της υπεξαίρεσης του Κοσκωτά από την τράπεζα Κρήτης) εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, για να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό του αντίπαλο Ανδρέα Παπανδρέου.

Σχεδίασε με ψευδομάρτυρες, την παραπομπή, γιατί διέβλεψε, ότι ήταν ο μόνος τρόπος, για να νικήσει στις εκλογές του 1989. Και νίκησε! Τι κι αν το Ειδικό Δικαστήριο αθώωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τον σκοπό του τον πέτυχε ο Κων/νος Μητσοτάκης. Την ίδια αντίληψη και πολιτική πρακτική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», φαίνεται ότι ακολουθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών του 2019 - τριάντα  χρόνια αργότερα.

Εκμεταλλεύτηκε ένα υπαρκτό ιατρικό σκάνδαλο της Novartis (και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών), σχεδίασε, με μυστικούς μάρτυρες, την  παραπομπή πολιτικών του αντιπάλων.

Γιατί πιστεύει, πως είναι δοκιμασμένη πρακτική (βλέπε Κων/νου Μητσοτάκη) να είναι υπόδικοι αντίπαλοί του, όταν θα διεξάγονται οι επόμενες εκλογές...

Εκτιμά ότι είναι ο μόνος τρόπος ανατροπής των δυσμενών δημοσκοπικών ευρημάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί, πως έτσι μπορεί να πετύχει, ό,τι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το «βρόμικο» 1989!

Και οι παλαιότεροι θυμούνται ποιος διχασμός καλιεργήθηκε τότε στην κοινωνία...

Αλλά και σήμερα, ο υιός Κυριάκος Μητσοτάκης ανταγωνίζεται τον πρωθυπουργό σε καταγγελίες σκανδάλων, ύβρεις μέσα κι έξω από τη Βουλή, καλλιέργεια οξείας πόλωσης μεταξύ των κομμάτων Ν.Δ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α και διχασμού στην κοινωνία!

Αυτό, γιατί και οι δύο πιστεύουν, ότι έτσι «περιχαρακώνουν» την κοινωνική βάση των κομμάτων τους και εκτιμούν, ότι αυτό συμφέρει - εκλογικά - και τους δύο.

Δηλαδή, πάλι Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κοινή τακτική: όξυνσης της πόλωσης. Όμως, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είδαν και έπαθαν με τους διχασμούς ...

«Γυρίζουν την πλάτη» σε όσους τους καλλιεργούν.

Επιλέγουν εθνική συνεννόηση, μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών και εθνική ομοψυχία στην κοινωνική βάση, που είναι η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής.