Ανοιχτό το θέμα της μείωσης των ομάδων της Α΄κατηγορίας Δωδεκανήσου

Με κύριο θέμα την επικύρωση των προκηρύξεων των διοργανώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου θα συνεδριάσουν, την προσεχή Παρασκευή, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι σκέψεις για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας με δεκαέξι ομάδες, μέσω του προβιβασμού επιπλέον ομάδας από τη Β’ κατηγορία ή την παραμονή μίας εκ των υποβιβασθέντων, εγκαταλείφθηκαν, συνεπώς στην κληρωτίδα θα μπουν, μέσα στον Αύγουστο, δεκαπέντε σωματεία.

Αντίθετα, ανοιχτό παραμένει το θέμα της μείωσης του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Όπως ακούγεται στους κόλπους της Ένωσης, στο τραπέζι θα πέσει πρόταση για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της μεθεπόμενης σεζόν με δεκατέσσερις ομάδες, με το σκεπτικό πως όπως έδειξε η φετινή εμπειρία, ακόμα και πολλές από αυτές που πρωταγωνιστούν στη Β’ κατηγορία, δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος της συμμετοχής στα «σαλόνια». 

Αν η παραπάνω πρόταση περάσει, στη Β’ κατηγορία θα υποβιβαστούν φέτος τρεις ομάδες και μία τέταρτη, εάν επιστρέψει στο τοπικό έστω κι ένας εκ των τριών εκπροσώπων της Δωδεκανήσου στη Γ’ Εθνική κατηγορίας. Σε αντίθετη περίπτωση, οι σίγουρες θέσεις υποβιβασμού θα γίνουν δύο.