Πρέπει να δηλώνεται στον Δήμο Ρόδου η διακοπή ηλεκτροδότησης ακινήτων

Άμεσα θα πρέπει να το δηλώνουν στον Δήμο της Ρόδου συμπολίτες μας που έχουν κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε ακίνητο ώστε να μην πληρώνουν τα τέλη καθαριότητας αφού, σε διαφορετική περίπτωση, αυτά θα συνεχίσουν να τους επιβάλλονται αλλά και εφόσον καθυστερήσουν θα τα πληρώσουν αναδρομικά!

Για το θέμα ενημέρωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, μια κ και γίνεται αναφορά στο άρθρο 222 του νέου νόμου για την Αυτοδιοίκηση, του “Κλεισθένη”.

Θύμισε, λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος ότι υπήρχε ένα θέμα με τα επιστρεφόμενα τέλη που χρεώνονταν σε πολίτες, οι οποίοι εντός δύο μηνών, σύμφωνα με μία εγκύκλιο που υπήρχε από το Υπουργείο, δεν προσέρχονταν στον Δήμο να δηλώσουν  ότι το ακίνητο αυτό δεν ηλεκτροδοτείται πλέον.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρεώνονται τέλη καθαριότητας ενώ το ακίνητο ήταν δίχως ρεύμα.
Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιος ερχόταν να το δηλώσει έπειτα από δύο και τρία χρόνια αφού είχε γίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατάστημα, σπίτι, αποθήκη κτλ. και τα τέλη χρεώνονταν όλο αυτό διάστημα.

Τώρα, λοιπόν, οι πολίτες, αυτοί που έχουν χρεωθεί και όσοι έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μπορούν να προσέρχονται στον Δήμο, να το δηλώσουν, εντός έξι μηνών, και θα έρθει σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για να τους απαλλάξουν από αυτά τα τέλη.

Πάντως, ο κ. Διακοσταματίου ξεκαθάρισε ότι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το γνωστό ΤΑΠ πληρώνεται.
Επίσης, μ’ αυτό το άρθρο πλέον, ξεκαθαρίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται να το δηλώνουν στον Δήμο.

Γίνεται και υπεύθυνη δήλωση, δηλώνουν δηλαδή ότι είναι κλειστό το ακίνητο και δεν χρησιμοποιείται, ώστε να μπορεί ο Δήμος ανά πάσα στιγμή να ελέγξει εάν χρησιμοποιείται το ακίνητο.

Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος προειδοποιεί ότι, εάν δεν προσέλθουν εγκαίρως να κάνουν τη δήλωση, όταν θα γίνει αυτό, θα έρθουν τελικά όλα αυτά τα τέλη αναδρομικά.

Ανέφερε, ακόμη, ότι το ζήτημα αυτό είχε θέσει η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων και ο ίδιος ανέβηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών,  όπου έθεσε το ζήτημα και εισακούστηκε.

Το άρθρο αυτό, λοιπόν, ξεκαθαρίζει πλέον το χρόνο που πρέπει να έρθει κάποιος να δηλώσει διακοπή ηλεκτροδότησης και ότι αν καθυστερήσει, θα του χρεωθούν αναδρομικά μέχρι εκείνη την ημέρα.

Στον Δήμο Ρόδου, όσοι συμπολίτες μας εμπίπτουν σ’ αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να προσέλθουν στο γραφείο Προσόδων και να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση διακοπής από τη ΔΕΗ και να δηλώσουν ότι το ακίνητο δεν κατοικείται.