Η πρεμιέρα του φεστιβάλ Σύμης

Από επιτυχία στέφθηκε προχθές η επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ Σύμης!

Ο Αλέξης Κωστάλας άνοιξε τον θεσμό ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές ενώ στη συνέχεια κάλεσε στη σκηνή τον υπεύθυνο του φεστιβάλ Σύμης, Γιώργο Παπακαλοδούκα, να απευθύνει έναν χαιρετισμό. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίστηκε πρώτος στη σκηνή, για να δεχθεί τις επευφημίες των θαυμαστών του.  Πολύ σημαντικές ήταν και οι φωνές που τον πλαισίωναν, αυτή του Θοδωρή Κοτονιά και της Βιολέτας Ίκαρη.

Ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, στο τέλος συγχάρηκε τον Γιώργο Νταλάρα και τους συνεργάτες του και αφού ευχαρίστησε άπαντες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη συναυλία θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις σημαντικότερες του θεσμού.

Το φεστιβάλ Σύμης έχει ανέβει στα ύψη και είναι επισήμως το διαρκέστερο φεστιβάλ στην Ελλάδα με δωρεάν είσοδο. Πλέον διαφημίζεται και στην τηλεόραση, αφού έχει χορηγούς επικοινωνίας όλα τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο θεσμός συνεχίζεται κανονικά ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου με το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ταινιών μικρού μήκους SYMI CINEFILM.