Αναβάλλεται η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω και Κάλυμνο

 

Να σταθούμε όλοι δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στην ανατολική Αττική ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε ότι διαχρονικά το ελληνικό κράτος φάνηκε ανίκανο να προστατεύσει τους πολίτες του και τόνισε ότι τώρα δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών αλλά ενότητας και αλληλεγγύης.

«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν όλους μας», τόνισε σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε «τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο». Εξέφρασε επίσης «την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές».

Μητσοτάκης: δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά ενότητας

«Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.

Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση.

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της ΝΔ

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ ματαιώνονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας και η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κάλυμνο και την Κω που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη. 

Πηγή: newsit.gr