«Επίμονος και δουλευταράς ο Γιάννης Δημάκος»

Το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Κολοσσού H Hotels χρειαζόταν τόνωση, δεδομένου ότι ο Σταύρος Σχίζας, που είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής πέρσι από τους Έλληνες παίκτες, αποχώρησε από την ομάδα της Ρόδου ενώ ο Γιώργος Τσαλμπούρης επέστρεψε στην ΑΕΚ όπου ανήκει.

Ο Γιάννης Δημάκος ήταν η πρώτη ελληνική προσθήκη στο νέο ρόστερ, προερχόμενος από τον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος έκανε σπουδαία πορεία στο πρωτάθλημα και φέτος «ανοίγει φτερά» και στην Ευρώπη.

Για τον 28χρονο γκαρντ από την Κόρινθο μίλησε στην «Ροδιακή» ο Σπύρος Σταύρου, το νέο μέλος του προπονητικού επιτελείου των τμημάτων υποδομής του ερασιτέχνη Κολοσσού, καθώς οι δυό τους έχουν συνυπάρξει στο Ψυχικό, όταν ο Δημάκος είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α2: «Ο Γιάννης (σ.σ. Δημάκος) είναι επίμονος και δουλευταράς. Δεν τον πτοεί η σκληρή προπόνηση. Το αντίθετο, μάλιστα.

Είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο κάθε προπονητής γιατί παίζει για την ομάδα. Είναι ο παίκτης που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και ν’ αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, έχοντας πάντα στο μυαλό του το καλό του συνόλου.

Διαθέτει εκρηκτικότητα και πολύ δυνατό πρώτο βήμα. Είναι δυναμικός χαρακτήρας κι αυτό ίσως τον κάνει κάπως σκληρό στην άμυνά του και λίγο επιρρεπή στα φάουλ. Σουτάρει καλά κι έχει ικανοποιητικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, με αξιόλογο δεξί χέρι.

Πριν τρία χρόνια είχε μία μικρή αδυναμία στο αριστερό αλλά είμαι σίγουρος ότι το έχει δουλέψει γιατί, όπως είπα και πριν, είναι δουλευταράς. Βγάζει στοιχεία έντονου χαρακτήρα στο παρκέ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί και μειονέκτημα».