Κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη για το θέμα του ελαιολάδου στη Ρόδο

Νέο κάλεσμα σε όσους εμπ-λέκονται με τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, απηύθυνε χτες ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης με αφορμή την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών της περιφέρειας για την εξυπηρέτησή τους πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου.

Ειδικότερα με αφορμή την ενασχόληση των υπηρεσιών με το θέμα, και προκειμένου να γίνουν έγκαιρα όλες οι ενέργειες που πρέπει ώστε να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες όσων μονάδων παραμένουν, υπενθύμισε ότι έχουν δοθεί εντολές ακόμα και τώρα να παρέχεται κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί.

Τόσο η διεύθυνση Ανάπτυξης όσο και η διεύθυνση Περιβάλλοντος, περιμένουν τους εμπλεκόμενους για να τακτοποιήσουν τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν ώστε να δοθούν οι απαραίτητες άδειες που θα επιτρέψουν να έχουμε στη Ρόδο μία ομαλή ελαιοκομική περίοδο.

Το διάστημα που απομένει είναι περίπου τρεις μήνες μέχρι την έναρξή της όμως όπως υπογράμμισε και ο κ. Φλεβάρης μετά από συνάντηση με τις αρμόδιες διευθύνσεις, επειδή για την έκδοση κάποιων εγγράφων και δικαιολογητικών χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει εύλογα να αναμένεται και καθυστέρηση στη διεκπεραίωση.

«Η λειτουργία των ελαιουργείων πλησιάζει. Ας μη ξεχνά κανένας από τους εμπλεκόμενους ότι η ελαιουργική περίοδος είναι πλέον κοντά. Έχουμε δώσει την εντολή στις υπηρεσίες μας να βοηθήσουν και να διευκολύνουν ακόμα και εν μέσω Ιουλίου όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν συμπλήρωση δικαιολογητικών ή να καταθέσουν έγγραφα που είναι απαραίτητα για να πάει καλά η ελαιουργική περίοδος.

Ας μην εφησυχάζουν, ο Ιούλιος τελειώνει και θα πάμε στον Αύγουστο θα φτάσουμε στο… παρά ένα και θα πουν ορισμένοι ότι δεν προλαβαίνουν, ή ότι δεν μπορούν να πάρουν έγκαιρα κάποια έγγραφα από τις υπηρεσίες. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τώρα. Εμείς είμαστε όλοι μαζί μία ομάδα και θα τους βοηθήσουμε, για να λειτουργήσουν όλοι νόμιμα» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης και τόνισε ότι από την ομαλή λειτουργία των μονάδων κάθε είδους θα ευνοηθούν όλοι οι παραγωγοί και κυρίως τα μικρά νοικοκυριά, που περιμένουν να εξασφαλίσουν το λάδι της χρονιάς.