Ρόδος: Έκταση 30 στρεμμάτων γεμάτη ξερά αγριόχορτα

Τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία της για το γεγονός ότι δίπλα από ττο σπίτι της υπάρχει μια έκταση 30 στρεμμάτων με ξερά αγριόχορτα, λόγω των κινδύνων που προκαλούνται, εκφράζει συμπατριώτισσά μας με επιστολή της.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:
«Είμαι δημότης και μόνιμη κάτοικος Καλαβαρδών. Στέλνω αυτή την επιστολή στον τοπικό τύπο ως μια δημόσια έκκληση, αλλά ταυτόχρονα και ως μία ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμόδιων αρχών στο θέμα της πυροπροστασίας στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια (όλοι το γνωρίζουμε, αλλά δεν προχωρούμε στην εφαρμογή του νόμου).

Για να γίνω σαφής, πρόκειται για μία έκταση 30 στρεμμάτων περιφραγμένη,  με ξερά αγριόχορτα κατά μήκους του δρόμου δίπλα από το σπίτι μου.

Μολονότι έχω προβεί σε ενέργειες γνωστοποίησης της κατάστασης στις αρμόδιες υπηρεσίες από το περασμένο καλοκαίρι (Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, Αρ. Πρωτοκόλλου: 64472/16-08-2017 και φέτος στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής Αρ.Πρωτ. 24646/24-04-2018) οι δημοτικές αρχές δεν έχουν προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες για μέριμνα και πρόληψη πυρκαγιάς.

Εκτός από τις έγγραφες γνωστοποιήσεις του ζητήματος, έχω ενημερώσει τις προαναφερθείσες αρχές και προφορικά με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα. Εν τέλει το αίτημά μου επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη αρχές Ιουλίου και έχουμε μείνει ακόμα στα λόγια.  

Ο κρατικός μηχανισμός, εν έτει 2018 παραμένει βραδυκίνητος και αδρανής τόσο στην πρόληψη όσο και στην επιβολή κυρώσεων των παραβατών του νόμου.  Από τη μία, η κατάσταση με τα ξερά χόρτα παραμένει η ίδια από το περσυνό καλοκαίρι παρά τις ενέργειες που προσωπικά κατέβαλα και από την άλλη, καμία κύρωση δεν έχει επιβληθεί στον ιδιοκτήτη, λόγω της συνεχούς αμέλειας που επιδεικνύει.
Σαν πολίτης αυτής της χώρας νιώθω ότι η περιοχή που ζω δεν είναι ασφαλής. Η τραγωδία είναι προδιαγεγραμμένη. Καμία πρόληψη.

Κλείνοντας, θεωρώ θλιβερό το γεγονός ότι αναγκάζομαι να δημοσιεύσω την έκκλησή μου προς τις δημόσιες αρχές, στον τύπο προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα από τους αρμόδιους και να λυθεί ένα ζήτημα που θα έπρεπε να χρήζει προτεραιότητας στο νησί μας, το οποίο έχει πληγεί αρκετές φορές στο παρελθόν από καταστροφικές πυρκαγιές.

Με εκτίμηση,
Κ.Σ.»