Μπήκαν οι πόρτες, έπεται η οροφή και τα φώτα στο γυμναστήριο του Βενετοκλείου

Μετά από μήνες και μήνες καθυστέρησης στην τοποθέτηση των νέων θυρών στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου, έγινε αυτή την εβδομάδα η αρχή με την αφαίρεση της παλιάς και σαπισμένης ξύλινης πόρτας του γηπέδου, από την οποία πραγματοποιείται η είσοδος των φιλάθλων στα επίσημα παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels.

Η καινούρια πόρτα είναι μεταλλική, με κομμάτια φιμέ γυαλιού, όπως ακριβώς θα είναι και η διπλανή της (λίγο πιο ψηλή) που οδηγεί στο κυλικείο του γηπέδου αλλά ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί.

Εξάλλου, υπολογίζεται πως λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο γήπεδο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αλλαγή της οροφής του Βενετοκλείου και των φώτων, εργασίες που έχουν κοστολογηθεί κοντά στα εκατό χιλιάδες ευρώ!

Προ ημερών, πάρθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για «καθαίρεση ψευδοροφής και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων αγωνιστικού χώρου». Η ψευδοροφή είναι κατασκευασμένη από πλάκες ξυλείας με στοιχειώδη σκελετό, ανηρτημένη από τον μεταλλικό φορέα – χωροδικτύωμα, πάνω στον οποίο είναι τοποθετημένη η επιστέγαση του γυμναστηρίου.

Ο Δήμος Ρόδου είχε υποβάλλει αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητώντας την ενίσχυση και ανάπτυξη της αθλητικής υποδομής του Δήμου και συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 100.000 ευρώ.
 


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Θεοδωρίδης, είχε ήδη επικυρώσει τη νομιμότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την υλοποίηση του έργου. 

Με την έναρξη των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, η παράδοση του γηπέδου με καινούρια οροφή και φώτα τοποθετείται χρονικά μετά από τουλάχιστον ένα μήνα, που σημαίνει ότι ο Κολοσσός είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει το κλειστό της Καλλιθέας, τουλάχιστον για την περίοδο της προετοιμασίας του.