Μ. Χατζηλαζάρου: Σε καλά επίπεδα η φετινή τουριστική σεζόν

Μ. Χατζηλαζάρου:  Σε καλά επίπεδα η φετινή τουριστική σεζόν

Μ. Χατζηλαζάρου: Σε καλά επίπεδα η φετινή τουριστική σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Σε αρκετά καλά επίπεδα κινείται η τουριστική κίνηση προς τη Ρόδο αυτή τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της Διεύθυνσης και του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.

Καταρχήν, όπως ανέφερε η κα Χατζηλαζάρου, με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και από τη Fraport αλλά και από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η σεζόν εξελίσσεται ικανοποιητικά και είναι σημαντικό ότι το πρώτο εξάμηνο έκλεισε με μία αύξηση της τάξεως του 14% από το εξωτερικό.

Υπήρξε μία υστέρηση γύρω στο 2,5% από τους εσωτερικούς επισκέπτες ωστόσο θεωρεί ότι μπαίνοντας πλέον στη φουλ σεζόν και στον Αύγουστο, μια και είναι ο μήνας που κατεξοχήν επιλέγουν οι Έλληνες για τις διακοπές τους, αυτή η υστέρηση θα εξισορροπηθεί και πλέον θα πάμε σε υψηλά νούμερα εισερχόμενου τουρισμού.

Και δήλωσε, στη συνέχεια:
«Νομίζω ότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και με την παρουσία μας και σαν Διεύθυνση Τουρισμού αλλά και τη στήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ σε εκθέσεις του εξωτερικού αλλά και εδώ με τη στήριξη συγκεκριμένων μεγάλων συνεδρίων αλλά και άλλων διοργανώσεων με τα fun trip και τα ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων, λειτούργησαν θετικά στο να έχουμε, αυτή τη στιγμή, το αποτέλεσμα αυτό».

Η αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε, ακόμη, να αναδείξει ότι το πρώτο εξάμηνο βλέπουμε μία θεαματική αύξηση του αριθμού των Γερμανών, που έφθασε στο συν 28% σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή, παρά το γεγονός ότι οι Άγγλοι εξακολουθούν και παραμένουν πρώτοι όσον αφορά στους επισκέπτες μας, οι Γερμανοί σημείωσαν μία εντυπωσιακή αύξηση. Επίσης, γενικότερα το πρώτο πεντάμηνο της τουριστικής σεζόν, που είναι και ουσιαστικά η χαμηλή περίοδος, βλέπουμε ότι αρχίζει να διαφοροποιείται και να ανεβαίνει σε επίπεδα κρατήσεων, που σημαίνει ότι αρχίζει και λειτουργεί, έστω και λίγο, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, στόχος της Διεύθυνσης Τουρισμού δεν είναι να παραμείνουμε μόνο στη στήριξη των επισκεπτών που έρχονται αλλά να μπορέσουμε να προβάλλουμε και να φέρουμε κόσμο για συγκεκριμένες δραστηριότητες και παροχές υπηρεσιών, δηλαδή για θεματικό τουρισμό, ο οποίος θα έρθει για εναλλακτικές δραστηριότητες (σ.σ. αθλητικές, πολιτιστικές, συνεδριακές κτλ.) και ταυτόχρονα να μπορέσουμε ν’ ανεβάσουμε, πέρα από τους αριθμούς, και την ποιότητα του εισερχόμενου τουρισμού.

«Στόχος μας, λοιπόν, είναι το δεύτερο εξάμηνο που διανύουμε πλέον του 2018, να υπάρχει έντονη παρουσία σε εκθέσεις», είπε, στη συνέχεια η κα Χατζηλαζάρου. Μάλιστα, ανέφερε ότι ξεκινούν τέλη Αυγούστου σε μία εναλλακτική τουριστική έκθεση στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, προκειμένου να φέρουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες που να στηρίζονται και στην όμορφη φύση της Ρόδου.

Στόχος, επίσης, της Δημοτικής Αρχής, μετά και τη δρομολόγηση πολύ μεγάλων έργων στην πόλη, όπως είπε, δηλαδή την επισκευή της Ροδιακής Έπαυλης, την ανάπλαση του Ροδινιού κ.α., μαζί και με τις υφιστάμενες υποδομές σε σημεία-αξιοθέατα του νησιού όπως η Λίνδος και η Καλλιθέα, είναι να αναδείξουν τους χώρους όπου μπορούν να τελούνται αξιόλογες εκδηλώσεις που θα στηρίξουν συνέδρια καθώς και άλλες θεματικές μορφές τουρισμού όπως είναι οι πολιτικοί γάμοι ή συγκεντρώσεις και events που θα γίνονται σε εταιρικό πλαίσιο, με στόχο να προβάλλον και αυτή τη δυνατότητα, μια και η Ρόδος από μόνη της έχει την υποδομή για να υποστηρίξει το σύνολο του προγράμματος αυτών των οργανωμένων εκδρομών.

Είπε, ακόμη, ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα έρθει για έγκριση το πρόγραμμα που συντάσσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ για το δεύτερο εξάμηνο με παρουσία σε εκθέσεις καθώς και άλλες δράσεις που θα στοχεύουν στο να στηρίξουν, πέρα από τον εισερχόμενο τουρισμό, και την κρουαζιέρα.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τουρισμού σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, θα δώσουν κάποιες νέες διαδρομές στους επισκέπτες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια με στόχο ν’ ανανεωθεί λίγο το προϊόν και να δημιουργήσουν μία δυναμική και στο χώρο της κρουαζιέρας που παραμένει χαμηλά μια και δεν έχουν εξισορροπηθεί τα γεωπολιτικά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Παρ’ όλα αυτά, η εκτίμησή τους είναι ότι, το επόμενο διάστημα και από τη σεζόν του 2019, θα δούμε ανοδικές τάσεις και στην κρουαζιέρα και με κίνητρα που θα δοθούν, κυρίως στοχεύοντας σε μεγάλες Εταιρίες, και στη δυνατότητα που θα έχουν μέσω κινήτρων να διανυκτερεύουν στο λιμάνι της Ρόδου, και ο κόσμος να μπορεί να κινείται και να έχει περισσότερο χρόνο να γνωρίσει την ίδια την πόλη αλλά και γενικότερα όλο το νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθούν προγράμματα προβολής με θεματικές διαδρομές όπως στη Μεσαιωνική Πόλη, το Μόντε Σμιθ κτλ. προκειμένου ν’ ανανεώσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης για τους επισκέπτες της μίας ημέρας.
Γενικά, η κρουαζιέρα παραμένει στάσιμη κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο μια και οι προσεγγίσεις προγραμματίζονται δύο χρόνια πριν, άρα, όπως είπε, τώρα θερίζουμε τους καρπούς μίας κρίσης πριν από δύο χρόνια και θα προσπαθήσουν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Σημαντικό ρόλο θεωρούν ότι θα παίξουν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί όπως για την αναβάθμιση της ασφάλειας του λιμανιού και των υποδομών ξηράς που σίγουρα θα λειτουργήσουν θετικά για τις μεγάλες Εταιρίες κρουαζιέρας, αφού θα διασφαλίσουν την παραμονή των επιβατών τους στο νησί και θα τους δοθεί η δυνατότητα να διευρύνουν το πρόγραμμά τους.

Μάλιστα, ενθαρρυντικό είναι ότι, ήδη, η MRC ξεκινάει χειμερινά προγράμματα κρουαζιέρας, ξαναβάζει δηλαδή τη Ρόδο στο πρόγραμμά της.

Σε σχέση με τον προγραμματισμό, μέσα στον Ιούνιο, έγινε και μία προσπάθεια για τους γάμους, να μπει σε έναν διετή προγραμματισμό μέσα από προκρατήσεις, είτε από μεγάλους tour-operator που τους ζητήθηκε, όπως η TUI και η Thomas Cook, μια και αρκετοί θέλουν να παντρευτούν εδώ ή να δώσουν όρκους τιμής.

Αυτό, ευελπιστούν ότι θα καταστεί δυνατό μέσα από ένα πρόγραμμα που ετοιμάζει ο Δήμος, με τη χρήση του οποίου θα μπορεί πλέον κάθε ζευγάρι να έχει πρόσβαση και να κλείσει το γάμο του αρκετό καιρό πριν, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτο λόγω της διασποράς.

Με αυτό πιστεύουν ότι θα δώσουν και μία άλλη δυναμική και στη Λίνδο αού δόθηκε και από την Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα να γίνονται γάμοι σε ειδυλλιακά τοπία.

«Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο μέσα από όλη αυτή την πλατφόρμα, θα δημιουργήσει μία νέα δυναμική μια και θα έχουμε προκρατήσεις δύο και τριών χρόνων που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν το κομμάτι αυτό», είπε η αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται ότι η κα Χατζηλαζάρου, εξέφρασε, επίσης, τη θλίψη και τη συμπαράστασή της στον κόσμο της ανατολικής Αττικής.

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ